NATJECANJA

»

SNOWBOARD

07.03.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Miha Matavž

 

Kreischberg SBS: Pančochova i Hedberg, Blašković 18.

Posljednje slopestyle natjecanje snowboard Svjetskog kupa Šarki Pančochovoj (CZE) i Mansu Hedbergu (SWE). Debi Paole Blašković.

Austrijski Kreischberg u protekla je dva dana ugostio posljednja natjecanja snowboard Svjetskog kupa za sezonu 2013/14. u disciplini slopestyle. Namjerno ili nenamjerno iznova nesretno planiranje kalendara, s natjecanjem u faktički paralelnom terminu s TTR World Snowboard Tour Burton US Openom, nije omogućilo dolazak u Kreischberg većine ponajboljih natjecatelja. Te se kod djevojaka na startu kvalifikacija pojavilo njih 21, kod natjecatelja njih točno dvostruko više.

U kvalifikacijama Kreischberga svoj je debi u Svjetskom kupu upisala zato 19-godišnja hrvatska B snowboard reprezentativka Paola Blašković. I za početak iza sebe u plasmanu ostavila tri natjecateljice uz "score" 33.00 za svoju prvu od dvije kvalifikacijske vožnje.

Izravno iz kvalifikacija u finale su ušle kasnija pobjednica Pančochova (petoplasirana sa ZOI u Sočiju), Anna Gyarmati (HUN), Lucile Lefevre (FRA) te Henna Ikola (FIN). A iz kasnijeg polufinala ondje su im se još potom pridružile i Klaudia Medlova (SVK) te Elena Könz (SUI, iz Sočija devetoplasirana). 95.50 ocjena za drugi finalni nastup Pančochovoj je donijela pobjedu i prvi naslov slopestyle te freestyle pobjednice snowboard Svjetskog kupa. A isto to, isto po prvi puta, u muškom finalu uz 91.00 za drugi finalni nastup osigurao je i Mans Hedberg. Petja Piiroinen (FIN) i Philipp Kundratitz (AUT) drugi i treći u Kreischbergu kod muškaraca, Ikola i Medlova kod žena.

Cjeloviti rezultati natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 280908
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr