NATJECANJA

»

SNOWBOARD

09.02.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: ZOI Soči 2014.

 

ZOI Soči, SBS (ž): Jamie Anderson odgovorila izazovu

Snowboard start iz snova za SAD na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Nakon muškog slopestyle zlata Sagea Kotsenburga, do zlata u ženskoj konkurenciji i njegova sunarodnjakinja Jamie Anderson.

Jamie Anderson (USA), Enni Rukajarvi (FIN) te Jenny Jones (GBR) osvajačice su zlatne, srebrne i brončane olimpijske medalje na prvom slopestyle natjecanju Zimskih olimpijskih igara za žene.

Iz kvalifikacija, u samo finale, s najboljom je ocjenom iz kvalifikacija ušla Anna Gasser (AUT) uz ocjenu 95.50. Anderson ju je "pratila" uz 93.50, a Isabel Derungs (SUI) imala je treću najvišu ocjenu uz 87.50. Kao i kod muškaraca, iz dviju skupina natjecateljica kroz kvalifikacije za finale se izravno plasiralo osam snowboarderica. A još njih četiri svoje su mjesto u finalu 12 najboljih našle potom i kroz polufinale.

Jedna od tih djevojaka koja je morala u polufinale bila je i Britanka Jenny Jones. Kako je razvidno iz samog rezultata - ne samo da je potom uspjela do finala, već je u finalu u drugoj vožnji suce dovoljno oduševila za brončanu medalju uz ocjenu 87.25. Bio je to sjajan izazov za konkurenciju u drugoj vožnji, budući da je Jones startala druga.

Na taj izazov sjajno je potom odgovorila srebrna Rukajarvi, koja je nakon 73.75 ocjene za prvu vožnju srebro u konačnici osigurala s visokih 92.50. I u tim je trenucima bilo jasno da Anderson, želi li do olimpijskog zlata, u drugom nastupu mora puno bolje od 80.75 iz prvog finalnog nastupa te uz vožnju koja će biti barem na razini one kvalifikacijske druge najbolje. Sjajnoj Amerikanki to je potom i uspjelo, kao 10. sa starta, te je ona vodstvo na natjecanju i zlatnu olimpijsku medalju osigurala uz 95.25 za drugi "run". Jedine koje su potom nešto još mogle promijeniti bile su iz kvalifikacija treća i prva Derungs i Gasser. No one u finalu, u obje vožnje, nisu stigle ni blizu svojim nastupima iz kvalifikacija. I novo američko slavlje moglo je započeti...

Koliko se danas u Sočiju sve riješavalo u drugoj vožnji jasno dokazuje i činjenica da je najbolji prvi finalni nastup, u izvedbi Šarke Pančochove (CZE), uz 86.25, na kraju bio dovoljan za peto mjesto.

Slopestyle zlato iz Sočija za Jamie Anderson prvo je olimpijsko zlato. Samo nadovezano na dvije slopestyle pobjede iz Svjetskog kupa te čitav niz vrhunskih rezultata na najprestižnijim natjecanjima TTR World Snowboard Toura.  

Cjeloviti rezultati natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 314708
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr