NATJECANJA

»

SNOWBOARD

11.03.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS/Oliver Kraus

 

Arosa SBX, PVSL: Potvrda dominacije i premijerna slavlja

Švicarska Arosa u subotu i nedjelju ugostila je snowboardcross i paralel-veleslalom natjecanja snowboard FIS Svjetskog kupa.

Snowboardcross kod žena donio je u četvrtoj ovosezonskoj utrci i treću pobjedu za dominantnu Kanađanku Dominique Maltais koja ovoga puta nikakvo iznenađenje nije dozvolila još od kvalifikacija voženih u petak. Za prolazak dalje kvalificirala se drugim najbržim vremenom, a potom je pobjede odnosila redom i u svojoj četvrtoj četvrtfinalnoj utrci, i u svojoj polufinalnoj utrci te potom i u velikom finalu, gdje su do drugog odnosno trećeg mjesta na natjecanju stigle još Michela Moioli (ITA), ovosezonska osim Maltais jedina pobjednica iz Sočija, te druga kanadska zvijezda ženskog snowboardcrossa Maelle Ricker.

-.-fis/oliver kraus-.-

Uz još dvije planirane utrke do kraja Maltais sada u SBX poretku Svjetskog kupa ima točno 4.000 bodova. Druga je Nelly Moenne Loccoz (FRA), u Arosi peta, s 2.710 bodova. Dok je treća već spomenuta Talijanka Moioli s 2.270 bodova.

Svoju prednost u snowboardcross poretku Svjetskog kupa u odnosu na konkurenciju slavljem u Arosi kod muškaraca uspješno je nadogradio i Alex Pullin (AUS). Drugi u svojoj utrci osmine finala, pa drugi u četvrtfinalnoj utrci Pullin je potom slavio već u svojoj polufinalnoj utrci. Pa potom i u velikom finalu iza sebe ostavio na drugom i trećem mjestu Natea Hollanda (USA) i Lucasa Eguibara iz Španjolske, doslovno "novopečenog" snowboardcross svjetskog juniorskog prvaka iz Turske.

3.550 bodova Pullinov je 'score' u Svjetskom kupu nakon prve ovosezonske pobjede ostvarene nakon dvaju drugih mjesta. Markus Schairer (AUT), u Arosi tek konačni 21., i nadalje mu je najbliži pratitelj s 2.400 osvojenih bodova.

Hilde-Katrine Engeli (NOR) i Rok Marguč (SLO) stigli su u nedjelju potom do svojih premijernih pobjeda u Svjetskom kupu na utrkama paralelnog veleslaloma.

24-ogodišnja Engeli do sada je u karijeri imala naslov svjetske prvakinje u paralelnom slalomu iz La Moline 2011. A, zanimljivo, i Marguč je aktualni svjetski prvak u istoj disciplini iz ove godine i Stonehama. No do Arose niti Engeli niti Marguč nisu još imali upisano niti jedno završno slavlje na utrkama Svjetskog kupa.

U velikom finalu natjecanja Engeli je ovoga puta za konačnih 0.21 sek. nadvisila domaću "uzdanicu br. 1" Patriziju Kummer (SUI). Dok je u malom finalu Caroline Calve (CAN) treće mjesto osigurala slavljem protiv Alene Zavaržine (RUS).

Drugo slavlje sezone za slovenske snowboardere u Svjetskom kupu nakon slavlja Žana Košira u Bad Gasteinu Marguč je osigurao u velikom finalu protiv Matthewa Morisona (CAN).

-.-fis/oliver kraus-.-

Dok je u malom finalu Anton Unterkofler (AUT) treće mjesto osigurao protiv Patricka Busslera (GER).

Uz također još po dvije utrke u planu do kraja sezone u paralelnom veleslalomu u Svjetskom kupu trenutno vode kod muškaraca u Arosi 10. Andreas Prommegger (AUT) s 2.660 bodova ispred u Arosi 13. Rolanda Fischnallera (ITA) s 1.990 bodova. Te kod žena Caroline Calve s 2.080 bodova ispred u Arosi petoplasirane Jekaterine Tudegeševe (RUS) s 1.950 osvojenih bodova.

Snowboard FIS Svjetski kup u subotu 16. ožujka donosi po jedno slopestyle natjecanje za svaki spol u češkom Špindleruvom Mlynu. Istog dana španjolska La Molina ugošćuje po jedan paralelni veleslalom, a švicarski Veysonnaz po jedno snowboardcross natjecanje Svjetskog kupa. Dok će sama završnica Svjetskog kupa uslijediti potom u španjolskoj Sierra Nevadi. 

Cjeloviti rezultati natjecanja

Kraći video-izvještaji s natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 25542
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr