NATJECANJA

»

SNOWBOARD

09.02.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Miha Matavž/Snowboard FIS Svjetski kup

 

Rogla PVSL: Premijera Tudegeševoj i Fischnalleru

Jekaterina Tudegeševa i Roland Fischnaller pobjednici prvog izdanja paralelnog veleslaloma snowboard FIS Svjetskog kupa na Rogli (SLO).

Rogla je jučer uspješno debitirala kao domaćin nekog od natjecanja Svjetskog kupa. Najbolje snowboarderice i snowboarderi u tzv. paralelnim disciplinama okupili su se na "Jasa" stazi i odradili drugi paralelni veleslalom sezone nakon onog u Carezzi (ITA). A na najvišu stepenicu pobjedničkog podija stupili su novi pobjednici u odnosu na Carezzu.

U ženskoj konkurenciji u natjecanju se našlo ukupno 47 djevojaka. A pobjedu u velikom finalu nad Nicolien Sauerbreij (NED) odnijela je od nedavno novopečena svjetska prvakinja u paralelnom slalomu Jekaterina Tudegeševa iz Rusije. Pobjeda na Rogli za Ruskinju je 11. u Svjetskom kupu uz sada već 20 plasmana na pobjednički podij. "Trenutno sam u odličnoj formi i presretna sam što sam stigla do svoje prve ovosezonske pobjede u Svjetskom kupu", kratka i jasna bila je nakon utrke Ruskinja.

U malom finalu, borbi za 3. mjesto, Claudia Riegler (AUT) nadvisila je Caroline Calve (CAN).

Muška konkurencija donijela je nastup 59 snowboardera. A u velikom finalu do svoje 8. pobjede u Svjetskom kupu stigao je Roland Fischnaller (ITA) nadvisivši domaćeg natjecatelja Žana Košira.

-.-miha matavž-.-

Fischnaller je na posljednjem SP-u u Stonehamu (CAN) u paralelnom veleslalomu završio srebrni. A 2. mjesto na Rogli za Košira prvi je pobjednički podij u paralelnom veleslalomu te peti ukupno uz jednu pobjedu u paralelnim disciplinama Svjetskog kupa.

Malo finale 3. mjesto na natjecanju donijelo je Sylvainu Dofouru (FRA), četvrti je završio Ingemar Walder (AUT), a peti opet za Sloveniju Rok Marguč, svjetski snowboard prvak u paralelnom slalomu iz Stonehama.

Nakon Rogle snowboard FIS Svjetski kup seli se put ruskog olimpijskog Sočija. Od 14. do 17. veljače ondje će na rasporedu biti i halfpipe, i paralelni veleslalom, i paralelni slalom i snowboardcross za žene i muške. Održano je trebalo biti i slope style natjecanje, no ono je otkazano zbog nepovoljnih uvjeta.

U paralalnim disciplinama Svjetskog kupa uoči Sočija i kod žena i kod muškaraca u vodstvu se nalaze jučerašnji pobjednici Rogle.

Cjeloviti rezultati natjecanja

Kratki video-prilozi s natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 249439
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr