NATJECANJA

»

SNOWBOARD

13.01.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Mario Sobrino/FIS Snowboard

 

Vallnord-Arcalis SBX: Četiri natjecanja, četvero pobjednika

Osim natjecanja paralelnog slaloma u Bad Gasteinu (AUT), snowboard FIS Svjetski kup prošlog je vikenda donio i po dva snowboardcross natjecanja u Andori.

Vallnord-Arcalis skijalište je na kojem su natjecanja održana. I to isprva uz kvalifikacije u petak, 10. siječnja, na kojima je nastupilo 41 snowboarderica te 73 snowboardera.

Subota, 11. siječnja, donijela je potom prva završna natjecanja za svaki spol. A nedjelja, 12. siječnja, potom i još jedan par natjecanja, i opet za svaki spol.

U konačnici - subotnje pobjede pripale su Dominique Maltais (CAN) te Trevoru Jacobu (USA). Dok su u nedjelju potom slavili Eva Samkova (CZE) u ženskoj te Omar Visintin (ITA) u muškoj konkurenciji.

Alexandra Jekova (BUL) te Lindsey Jacobellis (USA) u subotu su još kompletirale pobjednički podij kod žena, dok su u nedjelju drugo i treće mjesto pripali Maltais i opet Jacobellis. Kod snowboardera u subotu još na podiju Stian Sivertzen (NOR) i Visintin. A u nedjelju Lucas Eguibar (SPA) te Luca Matteotti (ITA).

U poretku discipline, a nakon obaju snowboardcrossa Andore, 33-godišnja Dominique Maltais, natjecateljica sada s već 12 pobjeda na natjecanjima snowboard Svjetskog kupa te olimpijska brončana u snowboardcrossu još iz 2006. godine, na 3.400 je bodova. Dok Lindsey Jacobellis, ponosna vlasnica čak 27 pobjeda u snowboard Svjetskom kupu te olimpijska srebrna s istih ZOI u Torinu, na drugom mjestu ima 2.560 bodova.

Omar Visintin, nedjeljni pobjednik u Andori, snowboardcrossere Svjetskog kupa trenutno predvodi s 2.426 bodova. Subotnji pobjednik Jacob ukupno je trenutno četvrti, subotnji drugoplasirani Sivertzen treći, dok se na drugom mjestu, s 1.850 bodova, nalazi Jarryd Hughes (AUS), u Andori u subotu jedanaesti, a u nedjelju deveti.

Nakon otkaza već za nadolazeći vikend planiranih snowboardcross natjecanja u Veysonnazu (SUI), jedina preostala snowboardcross natjecanja u kalendaru Svjetskog kupa do kraja sezone još su po jedno natjecanje za svaki spol u La Molini (SPA) tek 9. ožujka.

Cjeloviti rezultati natjecanja - SBX Vallnord-Arcalis

Kratki sažeci natjecanja dostupni su i na službenom FIS Snowboard YouTube kanalu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 547197
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr