NATJECANJA

»

SNOWBOARD

09.12.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS Snowboard

 

Montafon SBX: Samkova i Schairer najuspješniji

Austrijski Montafon prošloga je vikenda ugostio prva pojedinačna i timska snowboardcross natjecanja nove sezone snowboard FIS Svjetskog kupa.

Tri i pol mjeseca nakon otvaranja sezone na Novom Zelandu, i snowboard FIS Svjetski kup nastavljen je prošloga vikenda. I to prvim snowboardcross natjecanjima nove sezone.

Drugu sezonu za redom snowboardcrosseri su u svoju sezonu krenuli u austrijskom Montafonu. A nakon što su prošle sezone pojedinačne pobjede pripale Dominique Maltais (CAN) i Omaru Visintinu (ITA), ove sezone pobjeda u muškoj konkurenciji ostala je u "domaćim rukama" uz slavlje Markusa Schairera (AUT), dok je kod djevojaka najuspješnija bila Eva Samkova (CZE).

Za 20-ogodišnju Čehinju Evu Samkovu pobjeda u Montafonu druga je u Svjetskom kupu, nakon što je do svojeg prvog slavlja stigla u veljači ove godine u Blue Mountainu (CAN). Od Samkove 13 godina starija, super-iskusna 11-orostruka pobjednica snowboardcross natjecanja Svjetskog kupa Dominique Maltais, u velikom se finalu ovoga puta morala zadovoljiti drugim mjestom. Dok je treće mjesto pripalo Helene Olafsen (NOR).

-.-fis-.-

Baš kao i u ženskoj konkurenciji, i u muškoj konkurenciji prošlogodišnji pobjednik Visintin ovoga je puta natjecanje završio na drugom mjestu. Samo što je ovdje, u odnosu na prošlu godinu, na veliko zadovoljstvo domaće publike došlo do "zamjene" tako da je prošle godine drugoplasirani Schairer upravo bio taj koji je s Visintinom zamijenio pozicije. 26-ogodišnji Schairer do subote je na snowboardcross natjecanjima u Austriji sveukupno u karijeri, zapravo, imao dva druga mjesta na natjecanjima Svjetskog kupa. Čime ova njegova četvrta pobjeda u Svjetskom kupu postaje zasigurno još slađom. Kevin Hill (CAN) u Montafonu je kompletirao pobjednički podij u muškoj konkurenciji, dok su nedjeljne timske pobjede otišle Raffaelli Brutto i Micheli Moioli kod žena te Paulu Bergu i Konstantinu Schadu iz Njemačke kod muškaraca.

Slijedeće snowboardcross natjecanje FIS Svjetskog kupa na rasporedu je 20. i 21. prosinca u Lake Louiseu (CAN). Dok se snowboard Svjetski kup nastavlja već u četvrtak i petak u finskoj Ruki kvalifikacijama te po jednim halfpipe natjecanjem za svaki spol. Na toj postaji snowboard Svjetskog kupa s nestrpljenjem očekujemo i nastup hrvatske snowboard reprezentativke i olimpijske kvalifikantice Morene Makar.

SBX Montafon - cjeloviti rezultati natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 305262
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr