NATJECANJA

»

SNOWBOARD

16.12.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Miha Matavž

 

Carezza PVSL, PSL: Start sezone i za boardere "alpince"

Talijanska Carezza u petak i subotu ugostila je po jedan paralelni veleslalom i slalom za snowboarderice i snowboardere - prva natjecanja u sklopu snowboard FIS Svjetskog kupa u tzv. alpskim disciplinama u sezoni 2013/14.

Nova sezona snowboard FIS Svjetskog kupa donijela je i dosta bitno skraćivanje kalendara natjecanja, prvenstveno kada je u pitanju snowboard paralelni veleslalom. I dok se u prošlosezonskom kalendaru nalazilo još 7 lokacija s planiranim utrkama, ove sezone njih je svega 3. Na svega trima lokacijama vozit će se i paralelni slalomi, no tu nema promjene u odnosu na prošlu sezonu.

U svakom slučaju - prve utrke sezone u ovim još itekako olimpijskim snowboard disciplinama su iza nas. Petak je u Carezzi donio po jedan paral. veleslalom u ženskoj i muškoj konkurenciji na 482 metra dugoj "Pra di Tori" stazi, i to po prvi puta u povijesti FIS Svjetskog kupa u formatu samo jedne vožnje. Kod žena pobjeda na natjecanju, u konkurenciji 51 natjecateljice, pripala je Patriziji Kummer (SUI) ispred Tomoke Takeuchi (JPN) te Jekaterine Tudegeševe (RUS). Dok je kod muškaraca pobjedu u konkurenciji 68 snowboardera odnio Anton Unterkofler (AUT) ispred Žana Košira (SLO) te Lukasa Mathiesa (AUT).

Za Švicarku Kummer, koja inače u Svjetskom kupu dominira u paralelnom slalomu, ovo je bila druga pobjeda u paralelnom veleslalomu. Dok je Unterkofler upisao svoje prvo paralelno slavlje uopće, budući da je do Carezze kao najbolje rezultate u Svjetskom kupu imao po jedno drugo i treće mjesto u paralel. veleslalomu. Odličan posao u muškoj konkurenciji u Carezzi su na pralelnom slalomu odradili Slovenci uz već spomenuto drugo mjesto Košira, ali i četvrto mjesto Roka Marguča.

Subota i paralelni slalom, održan također u formatu jedne vožnje, slavlje su donijeli Caroline Calve (CAN) ispred sada drugoplasirane Tudegeševe te Sylvain Dufour (FRA) ispred Alexandera Payera (AUT) te još jednom trećeplasiranog Lukasa Mathiesa. Najbolje plasirani Slovenac sada je i opet bio Žan Košir, no na petoj poziciji. Kod žena najbolje plasirana Slovenka u paralelnom slalomu Gloria Kotnik na završnoj 9. poziciji.

-.--.-

Cjeloviti rezultati natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 300330
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr