NATJECANJA

»

SNOWBOARD

15.01.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: © FIS/Oliver Kraus

 

Bad Gastein PSL: Još jednom Kummer, i sada Fischnaller

Švicarskih 1-2 u ženskoj te talijanskih 1-2 u muškoj konkurenciji obilježilo je paralelni slalom snowboard FIS Svjetskog kupa vožen danas u Bad Gasteinu.

Svega dva dana nakon što je slavila i na paralelnom slalomu u Jauerlingu, Patrizia Kummer iz Švicarske do nove pobjede u Svjetskom snowboard kupu stigla je ovoga puta pobjedom u velikom finalu nad sunarodnjakinjom Julie Zogg. Kvalificiravši se isprva kroz kvalifikacije za 16 najboljih na drugom mjestu, Kummer je od osmine finala u po dvjema vožnjama bila bolja od Nicolien Sauerbreij (NED) pa Amelie Kober (GER) te Marion Kreiner (AUT). Kreiner je u konačnici ipak dohvatila treće mjesto na natjecanju, jer je u 'malom finalu' nadvisila Tomoku Takeuchi iz Japana.

-.--.-

"Tri pobjede u nizu (dvjema svježim austrijskim pobjedama treba dodati i Carezzu (ITA), nap.a.), zaista ne znam više što da mislim. Da ste mi ovako nešto rekli prije sezone - ne bih vam iskreno vjerovala. Teško je uopće opisati koliko sam sretna. A bilo bi zaista sjajno kada bih ovu formu iz paralelnog slaloma nekako još dalje sada uspjela prenijeti i na paralelne veleslalome koji slijede", izjavila je nakon natjecanja pobjednica utrke.

Muška konkurencija četvrtu pobjedu na nekom od paralelnih slaloma Svjetskog kupa 31-godišnjem Rolandu Fischnalleru u velikom finalu donijela je uz 56 pa 29 stotinki brže vožnje od vožnji Aarona Marcha.

-.--.-

Dok je Rok Flander sebi i Sloveniji treću stepenicu pobjedničkog podija osigurao uz 0.38 pa 1.01 sek. brže vožnje od Patricka Busslera (GER). Žan Košir još jedno slovensko mjesto među najboljih 10 osigurao je plasmanom na šesto mjesto. A Rok Marguč ostao je 'tik do' - na 11. mjestu završnog poretka natjecanja.

"Zanimljivo je da sam danas po prvi puta vozio na novom materijalu. I toga me malo, uoči utrke, iskreno i bilo strah. Ovo je moja za sada definitivno najbolja sezona. Puno sam uložio u ljetne treninge, izrazito sam mentalno snažan, i sada mi se to na najbolji mogući način vraća", izjavio je nakon utrke pobjednik Fischnaller.

Nakon završenih šest natjecanja u aktualnoj sezoni, Roland Fischnaller vodi u poretku paralelnog slaloma snowboard Svjetskog kupa s 4.130 bodova (pobjeda 1.000 bodova, nap.a.) ispred dvojice Austrijanaca - Benjamina Karla (danas 5.) i Andreasa Prommeggera (danas tek 19.). Kod žena Patrizia Kummer sada ima 3.640 bodova. 740 bodova više od sunarodnjakinje Fraenzi Maegert-Kohli (danas završna 10.).

Natjecanja u sklopu snowboard FIS Svjetskog kupa nastavljaju se već 18. i 19. pa 21. i 22. siječnja snowboardcrossevima u Veysonnazu (SUI).

Bad Gastein:

Cjeloviti rezultati - snowboarderice

Cjeloviti rezultati - snowboarderi

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 131397
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr