SNOWBOARD

»

VIJESTI

13.10.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: © FIS/Oliver Kraus

 

Landgraaf, PSL: Povijesni uspjeh Talijana

U SnowWorld ski hali u nizozemskom Landgraafu danas je održan prvi paralelni slalom snowboard FIS Svjetskog kupa 2011/12. uz snažnu dominaciju Talijana u muškoj konkurenciji.

Na prvom paralelnom slalomu Svjetskog kupa 2011/12. nastupilo je gotovo 100-tinjak što boardera, što boarderica, iz 16 zemalja svijeta. A najviše zadovoljstva u muškoj konkurenciji u konačnici su imali Talijani, koji su zamalo sa svojim natjecateljima kompletirali čitav pobjednički podij. Ipak u konačnici uzevši prvo, drugo i četvrto mjesto na natjecanju.

Svojom finalnom pobjedom protiv sunarodnjaka Aarona Marcha vodećim dijelom ovog najvećeg talijanskog uspjeha u povijesti nastupa u snowboard Svjetskom kupu postao je Roland Fischnaller.

-.--.-

Naravno, prema germanskom prezimenu i sami već možete zaključiti - dečko iz Južnog Tirola. Potpunu talijansku dominaciju pobjedom u 'malom finalu', u borbi za treću poziciju spriječio je Andreas Prommegger iz Austrije. Dok je tik do pobjedničkog podija ostao Meinhard Erlacher.

"Nakon ovakvog uspjeha ne mogu prvenstveno ne pohvaliti naš timski uspjeh na današnjem natjecanju", izjavio je nakon natjecanja pobjednik Fischnaller, i još dodao: "Ovo je sjajna potvrda timskog duha koji među nama vlada i činjenice koliko smo se dobro svi kao tim pripremili za novu sezonu. Bilo bi tako lijepo kada bismo ovako mogli nastaviti i u nastavku sezone".

31-godišnjem Fischnalleru današnja pobjeda u Landgraafu bila je sveukupno treća u Svjetskom kupu u 133. nastupu. I druga uzastopna u paralelnom slalomu nakon Moskve i ožujka ove godine. Dok je prošle sezone u Landgraafu natjecanje završio na drugom mjestu.

Najviše razloga za zadovoljstvo, baš poput Fischnallera, u ženskoj je konkurenciji imala 29-godišnja Fränzi Mägert-Kohli iz Švicarske.

-.--.-

U 'velikom finalu' žena ona je sjajno iskoristila rijedak pad u drugoj vožnji prošlosezonske landgraafške pobjednice, Ruskinje Jekaterine Tudegeševe.

"Pa, imala sam puno sreće. Mogu to slobodno reći, baš bez imalo srama. Ali sada sam jako sretna. Ovdje u Landgraafu nikada još nisam uspjela stići niti do pobjedničkog podija, prošle sam godine bila četvrta, stoga moje sadašnje veselje vjerojatno odlično možete razumjeti", priznala je pošteno nakon natjecanja sama Švicarka. Kojoj je današnja landgraafška pobjeda bila ukupno sedma u Svjetskom kupu u karijeri te prva u paralelnom slalomu nakon šest njih dosegnutih u paralelnom veleslalomu.

Treće i četvrto mjesto na natjecanju zauzele su Marion Kreiner (AUT) te Nadya Ochner (ITA).

-.--.- 

FIS snowboard Svjetski kup 29. listopada nastavlja se muškim Big Air natjecanjem u Londonu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 253409
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr