SKIJALIŠTA

»

SLOVENIJA

12.12.2022.      

Slovenia.info, sponzorirani članak

 

Ova skijališta pravi su izbor za obiteljski odmor i skijanje u Sloveniji

Zima je najčarobnija kad zapadne dubok snijeg i nastupi hladnoća. To je prava kombinacija za odluku o zajedničkom obiteljskom skijanju. A obližnja Slovenija je raj za obiteljsko skijanje.

Dobar je obiteljski skijaški centar onaj koji nudi velik izbor različitih staza. Za obitelj je vrlo bitno to što ćete pronaći velik broj laganih staza koje su pogodne za djecu i skijaše početnike. I slovenska skijališta imaju takve staze, jer su najčešće lakše staze niže na početku skijališta, a kad savladate osnove, moći ćete otići više i vijugati po težem i dinamičnijem terenu. Osim toga, djeci je važan i pristup skijalištu. Zato je najbolje boraviti u blizini skijališta ili u blizini postaje skijaškog autobusa. A koja slovenska skijališta imaju sve te uvjete i najpogodnija su za obiteljski odmor?

Idilična Rogla

Kada snijeg prekrije stoljetne smreke na Rogli, osjećat ćete se kao da ste u zemlji Djeda Božićnjaka. Ta idilična visoravan usred pohorskih šuma osim skijanja nudi i brojne dodatne aktivnosti pogodne za obitelji. Uz dječji snježni park i Fun park, na Rogli se nalazi i pohorsko seoce u kojem će se animatori pobrinuti da se vaša djeca izvrsno zabavljaju.

Čarobno alpsko selo - Kranjska Gora

Kranjska Gora je idealna za učenje i prve zavoje na snijegu jer tu rade brojne škole skijanja u kojima se možete upisati na tečajeve skijanja ili odabrati individualne sate s iskusnim učiteljima skijanja i bordanja. Kranjska Gora je vrlo pogodna za djecu, jer su hoteli i apartmani u neposrednoj blizini skijaških staza, a istovremeno u okolici Kranjske Gore možete posjetiti zanimljive muzeje i događanja te kušati ukusnu tradicionalnu hranu koju nude brojne gostionice. Stoga je kombinacija idiličnog alpskog sela tik uz skijalište s raznolikom ponudom posebno dobra za obitelji u kojima ne skijaju svi u obitelji.

-.--.-

Čarobna Soriška planina

Soriška planina, gdje počinju Julijske Alpe, malo je skijalište s mirnim ozračjem za obitelji. Vrlo je pogodno za djecu i početnike jer su sve lagane staze odmah na početku skijališta. No i zahtjevniji skijaši pronaći će na Soriškoj planini staze koje im odgovaraju. Soriška planina zaista je čarobna planina na kojoj ćete sa svojom obitelj osjetiti pravu zimu i uživati u brojnim zimskim radostima.

-.--.-

Cerkno – na sunčanoj strani Julijskih Alpa

Cerkno je jedan od najmodernijih skijaških centara u Sloveniji gdje su se pobrinuli da obiteljima ništa ne nedostaje. Skijalište je vrlo sigurno, a dinamične staze za sve vrste skijaša nude kvalitetno provođenje slobodnog vremena na snijegu. Djeca će uživati u lijepo uređenom snježnom parku i poligonu s pokretnom trakom u sklopu skijališta, a vama će nakon skijanja dobro doći opuštanje tijela i duha u svijetu sauna u Hotelu Cerkno.

Mariborsko Pohorje – skijanje iznad grada

Mariborsko Pohorje uz dobre snježne uvjete nudi čak 40 kilometara uređenih skijaških staza. Pola njih lagane su staze koje su pogodne za djecu i skijaše početnike. Nemate odgovarajuću skijašku opremu? Nema problema, jer i na Mariborskom Pohorju, kao i na ostalim slovenskim skijalištima, postoje brojni servisi za najam skijaške i druge opreme za najrazličitije snježne užitke. Stazom na kojoj se održava Zlatna lisica, natjecanje Svjetskog kupa u skijanju za žene, moći ćete se sa svojim mališanima spustiti i u večernjim satima jer je staza osvijetljena. To skijaško iskustvo dugo ćete pamtiti.

Doživite pravu zimu na Goltama

Obitelji iz cijele Slovenije i inozemstva rado posjećuju Golte jer mogu uživati u vrlo bogatom izboru skijaških staza. Djeca će svoje prve skijaške zavoje moći savladati na dječjem poligonu odmah do hotela. Osim toga, na Golte se možete okušati u sanjkanju, penjanju po ledu, zimskom planinarenju i krpljanju. Priroda na Goltama doista je nezaboravna i tu ćete uživati u jedinstvenim pogledima na strme Kamničke Alpe. Posjetite Golte na kojima ćete doživjeti pravu zimsku idilu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4710992
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr