SKIJALIŠTA

»

SLOVENIJA

13.12.2022.      

Slovenia.info, sponzorirani članak

 

Skijajte na najboljim slovenskim skijalištima

Slovenija je raznolika zemlja, a prednost je slovenskih skijališta je u tome što svaki dan možete skijati na drugom mjestu jer nisu velike udaljenosti između skijališta

Ski Pass Slovenia

Slovenija je raznolika zemlja, a prednost je slovenskih skijališta je u tome što svaki dan možete skijati na drugom mjestu jer nisu velike udaljenosti između skijališta. Zato je preporučljivo kupiti kartu Ski Pass Slovenia koja će vam omogućiti da svaki dan skijate na drugom skijalištu. Ako uz slovenska skijališta poželite i talijanska ili austrijska, možete odabrati Julian Alps International Ski Pass. Tako ćete jedan dan moći uživati u raskošnim pogledima na snijegom prekrivene Julijske Alpe, a drugi dan sa skijališta promatrati more, beskrajne šume ili različite gradove.

Kranjska Gora

Ne postoji legendarnije mjesto za alpsko skijanje u Sloveniji od Podkorena kod Kranjske Gore. Staza na kojoj se svake godine okupljaju ponajbolji skijaši na FIS Ski World Cupu oduševit će vas mirisom ledenog snijega, gdje ćete u zraku osjetiti pravi natjecateljski naboj. U Kranjskoj Gori osim strmih, crnih staza, koje će zasigurno zadovoljiti zahtjevne skijaše, ima i mnogo laganih staza idealnih za početnike.

 

-.--.-

Rogla

Usred pohorskih šuma čekaju vas uređena skijališta za početnike, rekreativce, vrhunske skijaše, ali i daskaše na snijegu i trkače na skijama. A što najbolje prija nakon cjelodnevnog skijanja? To su termalni užici, jer Terme Zreče pod Roglom nude vrhunske termalne bazene, saune te energetske i orijentalne masaže koje će vas potpuno opustiti.

-.--.-

Krvavec

Krvavec je najbliže skijalište u okolici Ljubljane. Tu ćete moći uživati na skijaškoj plaži na kojoj se održavaju zabave uz razne glazbenike. Krvavec ima lijepo uređen snježni park, stazu za noćno sanjkanje, snowbiking te stazu s elektronskim mjerenjem vremena na kojoj se možete natjecati s prijateljima u lovu na sekunde.

-.--.-

Vogel

Kada vas gondola, koja se za 5 minuta uzdigne 1000 metara, doveze na Vogel, očarat će vas pogled na Bohinjsko jezero. Vogel ima najdužu skijašku stazu u Sloveniji, to je 7 kilometara duga staza Žagarjev graben, koja vijuga od vrha skijališta do donje postaje gondole. Probajte i uživajte u jedinstvenoj zimskoj bajci!

Cerkno

Izvrsno uređene staze, vrhunska oprema i višestruko nagrađivano najbolje skijalište u Sloveniji. A što još nudi Cerkno? Zaista prekrasan pogled na Triglav, jer će vam biti kao na dlanu i moći ćete uživati u svoj njegovoj veličini.

Kanin

Želite li sa skijališta koje se nalazi na nadmorskoj visini od 2000 metara gledati more? To će vam se ostvariti ako ćete skijati na Kaninu i pritom imate lijepo vrijeme. Kanin je nešto posebno, ali ne samo zbog pogleda na more nego i zbog povezanosti s talijanskim skijalištem Sella Nevea.

Soriška planina

Na Soriškoj planini uređene su staze različite težine pogodne za rekreativce, obitelji s djecom, ali i za trkače na skijama. Lijepo uređene staze za skijaško trčanje u blizini skijališta izvrstan su dodatak za one koji nakon vijuganja na skijalištu požele još ugodno skijaško trčanje zimskim krajolikom.

-.--.-

Mariborsko Pohorje

Želite li danju skijati, a navečer osjetiti djelić pulsa grada? Onda odaberite Mariborsko Pohorje koje se nadvija iznad drugoga najvećega slovenskoga grada. Pitoreskna priroda nudi vrlo različite i dinamične skijaške terene koji su pogodni za početnike, rekreativce ali i iskusne skijaše.

-.--.-

Kope i Golte

Na Kopama osim na skijaškim stazama možete uživati i u skijaškom trčanju, skijaškoj šetnici i na sanjkalištu. Kope su poznate i po „apres ski“ zabavama na kojima se možete opustiti nakon cjelodnevnog vijuganja po bijelim padinama.

-.--.-

A skijalište Golte ima šarmantan hotel na samom skijalištu. Na Goltama ima mnogo dobrih terena za daskaše na snijegu i zaljubljenike u turno skijanje koji će tamo sigurno pronaći pravu dozu adrenalina.

-.--.-

Stari Vrh i Velika planina

Među manjim skijalištima u okolici Ljubljane su Stari Vrh i. Na Starom Vrhu Velika planina moderna 6-sjedežnica odvest će vas na vrh dinamične staze na kojoj se održavaju i FIS natjecanja? Jeste li kada hodali na krpljama? Takvo skitanje doživjet ćete na romantičnoj Velikoj planini na kojoj se nakon skijanja možete i sanjkati s djecom.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 186269
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr