13.10.2016.      

Autor: Skijanje.hr
Photo: Civetta, arhiva Skijanje.hr

 

Dolomiti Superski - novosti u sezoni 2016/17

Nove gondole, sjedežnice, staze... pogledajmo što nas očekuje ove sezone u Dolomiti superski kompleksu.

Dolomiti Superski ove sezone ulazi u svoju 42. zimsku sezonu, za koju se predviđa otvaranje 26. studenog. Tada bi u rad trebala krenuti skijališta Cortina d’Ampezzo, Kronplatz, Tre Cime, Val di Fiemme, San Martino di Castrozza, Alpe Lusia - San Pellegrino te Civetta. Ostatak skijališta u kompleksu poput Alta Badie, Val Gardene, Val di Fasse i Arrabbe pridružit će se tjedan kasnije. Otvaranje Sellaronde predviđeno je također za početak prosinca - 3. 12. Sva skijališta trebala bi ostati otvorena do početka travnja.

Većina sredstava, oko 80 milijuna Eura, planiranih za ovosezonske investicije utrošena je u poboljšanje sustava zasnježivanja, te proširenje i doradu već postojećih staza. Kao što smo već pisali, na Kronplatzu će se otvoriti potpuno nova staza Hinterberg te je renovirana sjedežnica Plateau. Val Gardena će se ponoviti grijanom 8-sjedežnicom Gran Paradiso, zamjenom za dosadašnju vučnicu. Gondola Pradel-Rodella u sklopu Val di Fasse dobila je nove, panoramske, kabine, otvorena su dva nova restorana, a brojne staze doživjele su make-over u vidu proširenja. 

Arraba je dobila novu gondolu Portados, a Val di Fiemme dvije u nizu, Castelir-Fassane Morea. Val di Fiemme je također zamijenio 4-sjedežnicu Laner umjesto koje će sada ići naizmjence šesterosjed i kabina za osmero.

Valle Isarco je umjesto SkihüttePfannspitze sjedežnica dobio gondolu s kabinama za desetero ljudi. Falcade (sada službenog imena Alpe Lusia-San Pellegrino) mogu se pohvaliti novom crnom stazom La Volata koja se spušta s Col Margherite prema San Pellegrinu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 295586
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr