SKIJALIŠTA

»

SLOVENIJA

16.10.2015.      

Autor: Skijanje.hr

 

Skijalište "2864 - Bohinj" u problemima

Kako sada stvari stoje niti ove sezone se skijalište neće izgraditi. Glavni uzrok problemu je nesuglasje s Ljubljanskom biskupijom.

Problem je nastao još krajem prošle zime, kada je nadbiskupija pritužbom stopirala izdavanje građevinske dozvole za izgradnju kružne kabinske gondole, ujedno i jedne od ključnih investicija skijališta. Navedena blokada bila je samo još jedna u nizu prepreka na kojima već punih 5 godina zapinje ovaj nesuđeni najveći skijaški centar u Sloveniji.

» Kodno ime 2864: novo skijalište u Sloveniji?
» "2864 Bohinj" - korak bliže skijalištu

Sve to nagnalo je bohinjskog Župana Franca Kramara da se obrati ljubljanskom nadbiskupu s pozivom na razum u kojem objašnjava kako je turistički razvoj Bohinja koristan za sve strane te da stopiranje kapitalnih investicija ne donosi nikome ništa dobro.

Zanimljivo i paradoksalno je kako je jedan od glavnih argumenata ljubljanskog nadbiskupa taj da je crkva vrlo skeptična prema projektima koji se financiraju većim dijelom iz javnih sredstava, a nemaju bazu u privatnom kapitalu te zbog toga crkva, koja je vlasnik većeg dijela zemljišta, strahuje od budućnosti ovog projekta. Kao rješenje crkva navodi da bi u velikoj mjeri pomoglo izdavanje jamstva investitora te partnera u projektu - talijanske tvrtke Leitner. Spomenimo i kako je Leitner svoje daljnje aktivnosti po pitanju ovog projekta do daljnjega zamrznuo, i to upravo zbog loše gospodarsko političke klime u Sloveniji.

Sudeći prema prvim reakcijama investitora, izdavanje jamstva ne dolazi u obzir, čime se se cijela priča samo još jedan korak više približila slijepoj ulici. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2023.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 9184359
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr