SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

11.12.2014.      

Autor: Skijanje.hr

 

Italija i dalje "mršavo" na početku sezone

Značajnijeg otvaranja skijaških staza na poznatim talijanskim skijalištima još nema.

Prosinac se polako približava svojoj sredini, no značajnijeg otvaranja skijaških staza na poznatim talijanskim skijalištima još uvijek nema. Iako bi se dosad već naveliko skijalo na zamjetnom broju staza i uz ugođaj prirodnog snijega, ove sezone Dolomite još nisu zadesile značajnije snježne padaline.

Sitnih pomaka u odnosu na prošli vikend ipak ima, pa tko krene na otvaranje sezone na popularni Kronplatz imat će na raspolaganju više nego dvostruko otvorenih staza. Problem je što se ta "dvostruka" brojka zaustavlja na oko 5 km staza. Otvorene su staze Olang II, Seewiese 2 i Furcia 9. Ipak, topovi rade punom parom pa je za očekivati da će dobre vijesti nastaviti polako pristizati. Vrh skijališta je dobro zasnježen, no problemi su ispod 1.600 m n/m.

-.--.-

U Alta Badiji još nema naznaka o otvaranju staza, u Val Gardeni i Cortini d'Ampezzo tek sporadična otvaranja slično kao i na Kronplatzu. U Sextenu, također popularnom među hrvatskim skijašima na otvaranju sezone, zasad je otvorena tek jedna staza.

Nama bliže, ove subote 13.prosinca, čeka nas otvaranje Sella Nevee. Bit će otvorene staze Prevala, Rifugio CAI 1 i 2 i Gilberti. Snijega je između 10 i 40 cm.

Vremenska prognoza za Dolomite narednih dana ne obećava snježne padaline niti debele temperaturne minuse tako da ćemo se po pitanju ozbiljnijeg skijanja u Italiji još morati strpjeti.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 233343
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr