SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

15.01.2015.      

Autor: Goran Vukelić 

Snijega nema, ali Talijani zadovoljni sezonom

Unatoč oskudnim snježnim padalinama, u Italiji su zadovoljni prvim dijelom skijaške sezone.

Prvi dio skijaške sezone 2014/15 bio je problematičan za većinu europskih skijališta po pitanju količine snježnih padalina, pa iznimka nije niti Italija. Navikli smo na otvaranje poznatijih talijanskih skijališta već krajem studenog, no ove je sezone otvaranje kasnilo zbog manjka snijega, ali i visokih temperatura koje su priječile izradu umjetnog snijega.

No, do božićno-novogodišnjih praznika situacije se popravila, barem po pitanju temperaturnih minusa te su Talijani uspjeli umjetno zasniježiti većinu skijaških staza. Ne čudi onda što tamošnji mediji prenose pozitivne ocjene i zadovoljstvo prvim dijelom sezone koji je završio sa sredinom siječnja.

U Dolomiti Superski kompleksu tako ističu da su tijekom božićno-novogodišnjih praznika na stazama imali prosječno oko 210.000 skijaša. Posebno su zadovoljni u Val di Fassi gdje su hotelijeri zahvalili žičničarima na pripremi staza unatoč nepovoljnim uvjetima. Nisu uspjeli izbjeći minus od 6% dolazaka turista, no s obzirom na uvjete to je dobar rezultat.

-.--.-

Slično je i u regiji Friuli Venezia Giulia gdje je na Promoturovim skijalištima trenutno otvoreno oko 80% svih staza. I ovdje su izostale ozbiljnije snježne padaline, pa je otvaranje skijališta kasnilo tako da su hotelijeri zabilježili popunjenost od oko 70%. Ipak, dobre uvjete na otvorenim stazama Sella Nevee su iskoristile Lara Gut i Tina Maze da odrade treninge tokom praznika.

Srećom po sve, prognostičari konačno najavljuju snijeg. U Dolomitima bi trebao početi padati u noći s 15. na 16. siječnja te bi trebalo nastaviti sniježiti sve do ponedjeljka. Očekuje se od 25 do 50 cm svježeg snijega. Tamošnji hotelijeri trljaju ruke jer uskoro počinju "settimane bianche", tradicionalni odlasci Talijana na tjedan na snijegu.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 243172
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr