SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

31.10.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Gdje skijati u Italiji za vikend?

Skijaše čeka nekolicina ledenjačkih skijališta.

Svi Sveti u Italiji, baš kao i u Hrvatskoj, znače priliku za spajanje slobodnih dana i uživanje u dugačkom vikendu. Ponte di Ognissanti će mnogi iskoristiti za pretpremijerno otvaranje skijaške sezone, a na raspolaganju je nekoliko skijališta.

Cervinia koristi blagodati veze sa Zermattom, a iznad 3,500 m snijega je preko metra. Dnevni skipass stoji 49 eura. U Val Senalesu je debljina snježnog pokrivača oko pola metra, a uvelike je pripomogao posljednji snježni val koji je donio 20 cm svježeg snijega. Otvoreno je oko 6 km staza, a dnevna karta stoji 33,50 eura.

Otvoren je i Passo Stelvio s gotovo svim stazama osim one koja vodi do dna skijališta, a cijena dnevnog skipassa je 36 eura. Od 1. studenog u pogonu će biti i Presena na kojoj je izmjereno 80-100 cm snijega, a pripremaju se i dvije staze u podnožju ledenjaka, na Passo Tonale. Dnevna skijaška karta stoji 28 eura.

Vremenska prognoza za navedena je skijališta relativno povoljna, od 1. studenog kreće poboljšanje vremenskih prilika, petak i subota bi trebali biti pretežno sunčani, a kraj vikenda donosi blage snježne padaline u višem gorju. U fotogaleriji pogledajte stanje na skijalištima putem webcama.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3003170
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr