SKIJANJE

»

ŠKOLA

23.10.2004.      

Autor: Goran Razić 

All about sports – Skiing

Još jedna knjiga iz kolekcije "All about sports", naravno, svatko tko drži do sebe trebao bi ju posjedovati...

Sa preko 700 fotografija te oko 300 odličnih ilustracija, ova knjiga daje nam široki pogled na svijet skijanja. Od telemarka, skijaškog trčanja, preko snowboarda, alpskih natjecateljskih disciplina pa do povratka u prve dane na skijama, na 383 strane nudi nam zaista kvalitetan materijal. Posebna karakteristika ove knjige je da je pisana od više autora od kojih je svaki za sebe maher u svom području. Na taj način, osigurana je kvaliteta štiva te objektivnost materijala koji je iznesen.

 Knjiga obrađuje sve od povijesti skijanja pa do najnovijih tehnika. Uz to bavi se i pogledom prema samim proizvođačima opreme, dajući nam lijepi kontakt sa izvorom današnjih dostignuća. Za posebnu pohvalu je i dio namijenjen sigurnosti na planini, lavinama, lokatorima te svim vrlo bitnim stvarima koje bi jedan prosječni skijaš, barem teoretski, trebao poznavati.

Knjiga vrlo duboko ulazi i u fizičku pripremu, kako rekreativaca tako i profesionalnih sportaša sa mnogim savjetima i preporukama. Ima i dio u kojem se raspravlja o metodici učenja skijanja te samom napretku. Taj dio je vrlo koristan namjeravamo li u svijet visine i bjeline otisnuti najmlađe. Kada, kako početi te na što obratiti pažnju? Naravno, neki od odgovora leže i u masno tiskanim slovima.

Zanimljivo štivo koje se može nabaviti preko weba te u knjižarama Algoritma, a zanimljivo je i to da je cijena vrlo simbolična, barem je bila u trenucima kada ju je kupovao potpisnik ovih redova.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 6009
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr