SKIJANJE

»

ŠKOLA

09.12.2007.      

Autori: Goran Razić, Tomislav Matošin

Photo: DVD Hrvatska škola skijanja

 

Hrvatska škola skijanja ugledala svijetlo dana

Nakon dugih priprema, snimanja materijala i ostalih postprodukcijskih poslova, novi paket (priručnik i DVD) Hrvatskog zbora učitelja i trenera skijanja (HZUTS) ugledao je svijetlo dana.

Hrvatska škola skijanjaViše od četiri godine nakon izdanja prvog filma Hrvatskog zbora učitelja i trenera skijanja, izdanog za vrijeme Interski kongresa u švicarskoj Crans Montani, novi materijal logičan je slijed događaja. U novom videu, koji je 04.12.2007. novinarima i javnosti predstavljen u zagrebačkom restoranu People's, vidljiv je očit napredak u skijaškoj tehnici, ali i napredak u vrlo bitnom produkcijskom segmentu.

Dugo očekivani i pomno pripremani 42-minutni DVD tematski se ne razlikuje puno od svog prethodnika. Koncept je vrlo sličan, isto kao i način objašnjavanja. No vidljiv je napredak u skijaškoj tehnici, koja se, sasvim razumljivo, manje ili više mijenjala tijekom godina. Od predstavljanja skijanja kao sporta i rekreacije, preko upoznavanja s opremom i vježbi prilagodbe, film nastavlja s pomnim objašnjenjem skijaške tehnike, predstavljajući element po element, od osnovne škole skijanja, preko napredne, sve do natjecateljskih tehnika.

Hrvatska škola skijanjaI u ovom izdanju uloga naratora je iznimno važna. Svaki detalj objašnjen je riječima, te istovremeno predstavljen videom, kako bi lakše bila shvaćena sama bit. Tehnološki napredak je također napravljen. Kvaliteta snimanih kadrova, način prezentiranja te montaža, na puno su višem nivou, a vjerojatno najveća novost je popratni priručnik. Njegov zadatak je fotografijama i opisima pomno pratiti kronologiju tumačenja video materijala. Uz fotografije izvedbe pojedinih skijaških likova, priručnik donosi i kratak opis, te neke najčešćih metodičkih predvježbi.

Hrvatska škola skijanjaKompletan materijal, iako ne radi revolucionarni odmak od svog prethodnika, za svaku je pohvalu, te bi trebao uvelike koristiti učiteljima skijanja u njihovom radu, dok bi i ostali skijaši u njemu trebali pronaći dio za sebe.

Komplet Hrvatska škola skijanja u prodaji će biti od 15.12.2007., a detalje o cijeni kompleta te prodajnim mjestima objavit ćemo naknadno. Isto tako, nekoliko najsretnijih čitatelja Skijanje.hr-a nagradit ćemo s paketima Hrvatske škole skijanja, u nadi da će im pomoći u napretku skijaške tehnike.

Hrvatska škola skijanja
Hrvatska škola skijanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 269712
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr