NATJECANJA

»

SNOWBOARD

13.01.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Miha Matavž/FIS SNowboard

 

Bad Gastein PSL: Po dva natjecanja za kraj

Uz po dva natjecanja za svaki spol održana u petak i nedjelju u Bad Gasteinu (AUT) zaključena je sezona snowboard FIS Svjetskog kupa, barem kada je u pitanju paralelni slalom.

Austrijski Bad Gastein izvorno je trebao ugostiti po jedno natjecanje paralelnog slaloma. No još po jedno natjecanje za svaki spol u Bad Gastein je stiglo nakon otkaza u Jauerlingu (također AUT), gdje staza nije odoljela pretoplom vremenu.

Po jedan paralelni slalom vožen je tako u petak, i to u formi jedne vožnje. U ženskoj konkurenciji do svoje 10. pobjede u Svjetskom kupu stigla je Patrizia Kummer (SUI), i to nadvisivši u velikom finalu za 0.22 sek. Ester Ledecku (CZE). U malom finalu treće mjesto za domaćine je osigurala Marion Kreiner. Kod snowboardera petak je premijernu pobjedu u Svjetskom kupu donio Alexanderu Bergmannu (GER) ispred Andreasa Prommeggera (AUT) te Aarona Marcha (ITA).

Nedjeljni rasplet u muškoj konkurenciji donio je potom plasman u veliko finale, ne na žalost slovenskih navijača i pobjedu, već drugo mjesto za Žana Košira. I to na natjecanju održanom sada u još uvijek uobičajenijoj formi dvije vožnje. U velikom finalu od Košira je bolji bio jedino "američki Rus" Vic Wild. Dok je skoro pa potpuno slovensko zadovoljstvo natjecanjem uz četvrto mjesto potvrdio još i Rok Marguč. Kod žena nedjeljna pobjeda pripala je i opet Patriziji Kummer. Julia Dujmovits za domaćine sada na drugoj, Ester Ledecka na trećoj poziciji...

U završnom poretku paralelnog slaloma snowboard Svjetskog kupa Sylvain Dufour (FRA) titulu uzima uz pobjedu na paralelnom slalomu Carezze (ITA) te u Bad Gasteinu 9. i 5. mjesto (nap.a.). Dvostruka pobjednica Bad Gasteina, uz još šesto mjesto Carezze, Patrizia Kummer, najuspješnija u završnom poretku paralelnog slaloma snowboarderica.

Od alpskih natjecanja snowboard Svjetskog kupa do kraja sezone preostala su još samo po dva paralelna veleslaloma za svaki spol. Po jedan od njih već u subotu će ugostiti Rogla (SLO). Dok je drugi u planu prvog dana veljače u Sudelfeldu (GER).

Cjeloviti rezultati Bad Gasteina  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 219697
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr