SNOWBOARD

»

VIJESTI

03.11.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Saas Fee, HP: Castellet i Podlatchikov

Saas Fee je danas bio domaćinom drugog Halfpipe natjecanja snowboard FIS Svjetskog kupa u sezoni 2011/12.

Queralt Castellet i Iouri Podladtchikov odnijeli su pobjede na Halfpipe natjecanju održanom danas u prijepodnevnim satima u Saas Feeu.

22-godišnja Katalonka Castellet do svoje je druge pobjede karijere u Svjetskom kupu, i to opet u Švicarskoj nakon ožujka ove godine i Halfpipe natjecanja u Arosi, stigla uz 'score' od 87 od mogućih 100 bodova. A Francuskinja Sophie Rodriguez (prošlotjedna pobjednica Europa kup natjecanja u Saas Feeu) i domaća natjecateljica Ursina Haller (nova vodeća u Halfpipe rankingu) pridružile su joj se na pobjedničkom podiju uz zarađenih 75.3 i 75 bodova.

Švicarskom 'lokalcu' Iouriju Podlatchikovu za pobjedu je bilo dostatno 95.3 bodova. Japanac Ryo Aono ponovio je na drugom mjestu prošlosezonski rezultat iz Saas Feea uz 91.3 boda. Dok je dvostruki ovosezonski pobjednik (HP Cardrone i BA u Londonu), Finac Janne Korpi, danas u Saas Feeu bio treći (87 bodova). No i to mu je bilo dostatno za zadržavanje trenutnog vodstva u Halfpipe i ukupnom freestyle rankingu snowboard Svjetskog kupa.

-.--.-

Svi natjecatelji koji su danas nastupili u završnici natjecanja u Saas Feeu tijekom samog natjecanja morali su se 'boriti' s povremeno poprilično snažnim naletima vjetra.

'iPodu' Iouriju Podlatchikovu za pobjedu je uspjelo odvoziti vožnju uz backside 900 mute to frontside 1080 tail, cab 1080 tail, frontside 540 indy te backside air.

-.--.-

Dok je Castellet, kao uvjerljivo najmanja 'riderica' među društvom u završnici, za pobjedu odradila frontside air to backside 540, frontside 540, backside air te frontside 720, sve još 'zaokruženo' i nekim nevjerojatnim amplitudama trikova.

-.--.-

"Danas sam bio tako opušten", izjavio je nakon natjecanja Podlatchikov, i nadodao:

"Imao sam onaj osjećaj lakoće i opuštenosti kao i pred četiri godine kada sam ovdje također pobijedio. I to je, zapravo, čudno. Jer je 'pipe' bio poprilično leden. A i voziti nije bilo nimalo lako imajući na umu taj neugodni vjetar. Vožnja koju sam u konačnici odvozio - ona je zaista bila 'wow'-vožnja! Takvu vožnju uistinu rijetko uspijem odvesti i na treningu! No sve mi je danas sjelo. Hvala svima koji su se potrudili osigurati nam odlične uvjete za natjecanje danas."

Uvjete kao bitan faktor nakon natjecanja je istaknula i Castellet:

"Da, vrlo zgodna podudarnost da sam i do svoje druge pobjede došla opet u Švicarskoj. No ne mislim da to ima neke veze s mojom nekakvom specijalnom povezanošću baš s ovom zemljom. Jednostavno - meni su važni odlični uvjeti za natjecanje. A mi smo njih danas u Saas Feeu opet imali, iako nas je vjetar nemalo povremeno ometao."

Karavana snowboard Svjetskog kupa iz Švicarske dalje seli put Švedske. 19. studenog snowboardere u Stockholmu očekuje novo Big Air natjecanje. A još ponešto fotografija s ovogodišnjeg izdanja Halfpipe natjecanja u Saas Feeu pogledajte i u pripadajućoj fotogaleriji.

Cjeloviti HP rezultati Saas Fee - snowboarderi

Cjeloviti HP rezultati Saas Fee - snowboarderice

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 209359
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr