NATJECANJA

»

SNOWBOARD

13.12.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS

 

Ruka HP: Pobjede za Li i Korpija, Morena 19.

Shuang Li (CHN) i Janne Korpi (FIN) pobjednici su halfpipe natjecanja snowboard FIS Svjetskog kupa održanog danas u Ruki (FIN).

Do svoje prve pobjede u Svjetskom kupu 21-ogodišnja Kineskinja stigla je s 85.75 bodova za 2. "run" i uz frontside lien, stalefish, frontside 540, backside 540, haakon flip. Drugo mjesto na natjecanju pripalo je uz rezultat 83.75 (također iz 2. "runa") Rebecci Sinclair (NZL), dok je treća završila Clemence Grimal (FRA) uz rezultat 67.50 iz finala šest najboljih djevojaka.

Na jučerašnjim kvalifikacijama hrvatska olimpijka Morena Makar osigurala je završno 19. mjesto na natjecanju u konkurenciji sveukupno 26 djevojaka u plasmanu. Kako se doznaje iz našeg snowboard tabora, Morena je u prvoj vožnji "sjela" na "frontside 7" elementu i time izgubila bodove sudaca, a u drugoj vožnji "ponestalo" joj je "pipea" te nije stigla odvoziti planiranu vožnju do kraja. Ipak, upravo ta druga vožnja donijela je 32.50 "score" za konačni plasman, plasman kojim Morena sa 120 FIS bodova učvršćuje svoju poziciju halfpipe kvalifikantice za ZOI u Sočiju 2014. godine.

Iduće halfpipe natjecanje za Morenu i sve natjecateljice i natjecatelje koji se na to odluče, također u sklopu Svjetskog kupa, slijedi već idućeg tjedna u američkom Copper Mountainu (CO, USA).

U muškoj konkurenciji pobjeda je, na zadovoljstvo domaćih navijača, po 11. puta u Svjetskom kupu otišla Janne Korpiju s rezultatom 89.00 (1. "run") za frontside 1080, cab double cork 1080, nose grab, backside 900, alley-oop backside rodeo 540. Drugi je u konačnici završio Johann Baisamy (FRA), treći još jedan domaći natjecatelj - Markus Malin. Tim-Kevin Ravnjak naše susjede iz Slovenije razveselio je plasmanom na 7. mjesto natjecanja, a za Sloveniju najbolji od onih koji su ostali u polufinalu na 13. je mjestu bio i Jan Kralj. 42 natjecatelja našla su se u završnom plasmanu halfpipea Ruke.

Cjeloviti rezultati natjecanja   

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 203840
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr