NATJECANJA

»

SNOWBOARD

11.02.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: ZOI Soči 2014.

 

ZOI Soči, HP (m): "iPod" detronizirao Whitea

Švicarac ruskih korijena Iouri Podlatchikov novi je olimpijski halfpipe pobjednik. Nakon dva olimpijska zlata Shaun White danas samo s "drvenom" medaljom.

Shaun White (USA) ipak nije uspio do trećeg uzastopnog olimpijskog halfpipe zlata. A ujedno nije uspio nastaviti niti savršen niz američkih olimpijskih snowboard zlata u Sočiju, sve nakon dosadašnjih "2 od 2" u slopestyleu.

Iako, u kvalifikacijama, za Whitea je sve krenulo savršeno. U svojoj drugoj kvalifikacijskoj skupini White je u prvom izlasku odmah odradio nastup za ocjenu 95.75. Izravan plasman u finale, najbolji rezultat kvalifikacija te, činilo se, potvrda ispravnosti odluke da se propusti slopestyle i da se puni fokus prebaci na moguće treće osvajanje halfpipe olimpijskog zlata.

Sama ovakva situacija Whiteu je omogućila i da posljednji starta u obje finalne vožnje. Te da tako "pod kontrolom" ima kompletnu konkurenciju. U prvom nastupu finala jedna manja pogreška, ali uz gubitak brzine te potom još jedna veća uz "nasađivanje" na rub halfpipea Shaunu Whiteu donosi ocjenu od svega 35.00 i 11. mjesto. U drugom nastupu sigurnija izvedba, međutim, ponovno uz određene sitne nesigurnosti. I suci su neumoljivi - nemalih 90.25, no danas nedostatno za medalju!

"Glavni krivci" za to bili su upravo novi olimpijski halfpipe pobjednik Podlatchikov te japanski dvojac Hirano - Hiraoka. Svi maksimalno inspirirani, prvenstveno u drugim finalnim nastupima, medalje osiguravaju impresivnim nastupima uz 94.75 (Podlatchikov), 93.50 (Ayumu Hirano, 15 godina!) te 92.25 (Taku Hiraoka).

I Hiraoka i Hirano, baš poput Whitea, izravno su iz kvalifikacija ušli među šestoricu za finale. I to obojica s 92.25. Christian Haller (SUI), David Habluetzel (SUI) te Danny Davis (USA) bili su preostali izravni finalisti. Dok je Podlatchikov nakon kvalifikacija do finala morao još preko polufinala. 82.00 iz kvalifikacija nije bilo dovoljno za izravni plasman, polufinalnih 87.50 već je svakako bilo.

Davis i Haller u finalu blijedi, tek 10. i 11. Habluetzel vrlo dobar, dodatno inspiriran Podlatchikovim u drugom nastupu - 88.50 za završno peto mjesto. Kao posljednji 12. u finale pa potom završni vrlo dobar osmi Tim Kevin Ravnjak za Sloveniju (72.25 za prvi finalni "run").

Cjeloviti rezultati natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 264899
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr