NATJECANJA

»

SNOWBOARD

22.12.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Sarah Brunson/FIS Snowboard

 

Copper Mountain HP: Potpuna američka dominacija

Kada snowboard FIS Svjetski kup i World Snowboard Tour neko natjecanje proglase zajednički svojim, a ono se još održava i kao kvalifikacijsko u olimpijskoj sezoni, ishod može biti samo jedan - na ntjecanje stiže "krema" svjetskog snowboarda.

Započetak, istaknimo to još samo jednom - prekrasno je da Hrvatska i u takvom društvu uopće ima svojeg predstavnika. U ovom slučaju predstavnicu, Morenu Makar, koja je nastupila u kvalifikacijama ženskog dijela halfpipe natjecanja u američkom Copper Mountainu.

Uz riskantnu prvu vožnju u kojoj je upisala pad te išavši "na sigurno" u drugoj vožnji, Morena je u konačnici osigurala 12. mjesto u svojoj skupini te konačno 27. mjesto u društvu 42 djevojke, još jednom potvrdivši da je s pravom izborila pravo nastupa i na ZOI u Sočiju.

U velikom finalu 8 najboljih djevojaka mjesta je u konačnici bilo samo za "probrane snage". Dominaciju iz kvalifkacija u konačnici u pobjedu, drugo i treće mjesto pretvorile su redom Amerikanke Kelly Clark, Arielle Gold i Gretchen Bleiler. Sophie Rodriguez (FRA) u konačnici prva ne-Amerikanka na završnoj četvrtoj poziciji.

Kelly Clark do pobjede je doveo score 98.00 za drugu vožnju. Arielle Gold dohvatila je 91.25 za prvi finalni nastup, Gretchen Bleiler 86.00 za drugi nastup.

U muškoj konkurenciji - "gold" za Golda. Uz backside 540, frontside 1260, double michalchuk, front double 1080, cab 1080 i ocjenu 90.25 Taylor Gold (USA) nadvisio je u konačnici sunarodnjake Gregoryja Bretza i Bena Fergusona. I ovdje prvi ne-Amerikanac u plasmanu na četvrtom mjestu dolazi iz Francuske - Arthur Longo. 64 natjecatelja nastupila su u muškoj konkurenciji halfpipea Copper Mountaina. 

Cjeloviti rezultati natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 155747
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr