16.08.2004.      

Autor: Ante Pašalić 

SAAC

Učenje i prepoznavanje opasnosti u planinama i opasnosti od lavina.

SAAC - snow & avalanche awareness camps - posebni su kampovi namijenjeni edukaciji o opasnostima od lavina i opasnostima vezanim za snijeg i planine. Kampovi su u trajanju od dan-dva, pa do pet dana. Dijele se na basic kamp i SAACond step.

Basic kamp
Ovaj prvi je dvodnevni kamp (vikend) i uči vas samim osnovama ponašanja na snijegu, korištenju opreme za traženje unesrećenih, spašavanju i sl.
Basic kampovi vas informiraju o svim tipovima opasnosti u planinama i ponašanju za vrijeme opasnosti. (Korištenje opreme, vremenske prognoze, vrste terena i sl.)
Drugi dan predviđen je za praksu (na planini), za prepoznavanje terena, opasnih procjepa, za usvajanje pravila ponašanja, pravila donošenja odluka i sl.

SAACond step
Kako i simpatični naziv kaže, SAACond step nastavak je edukacije. Odnosi se na one koji žele unaprijediti svoje znanje o opasnostima i ponašanju na planini. Radi se isključivo na planini, unapređuju se dosada stečena znanja (poznavanje terena, donošenje odluka, ponašanje u grupama i sl.). Svaki polaznik je samo odgovoran freerider, dok grupa služi samo kao pratnja. Predvečer se analizira protekli dan i priprema se plan za slijedeći dan. Kamp traje 3-5 dana.

Ovo su potpuno besplatni tečajevi, lista skijališta i gradova za sljedeću sezonu 04/05 biti će objavljene na www.saac.at i, naravno, na našem portalu.

U pregovorima smo da SAAC tečaj održimo u Hrvatskoj, zbog povećanog broja hrvatskih žrtava u Alpama, no o mogućoj realizaciji ove ideje bit ćete na vrijeme obaviješteni.

Ovaj program toplo preporučamo svima i onima koji misle da sve znaju, jer opasnost vreba tamo gdje nam je najljepše, u planinama.

Više informacija na: www.saac.at

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4636593
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr