14.11.2014.      

Autor: Skijanje.hr
Izvor: HAK

 

Od sutra zimska oprema u HR i SLO

Podsjetnik svim vozačima kako je od sutra za njhove "limene ljubimce" u Hrvatskoj i Sloveniji obvezna uporaba zimske opreme.

U Republici Hrvatskoj ovo će razdoblje potrajati sve do 15. travnja iduće godine. A za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 tone pod zimskom opremom podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lanci za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače).

U Sloveniji pod zimskom opremom podrazumijevaju se 4 zimske gume, s oznakom M+S ili obilježenim sa snježnom pahuljicom, s minimalnom dubinom profila 3 mm ili 4 ljetne gume s jednakom dubinom profila 3 mm i lancima za snijeg u priboru vozila, pripremljenim za pogonske kotače. Za vozila s pogonom na sva četiri kotača lanci idu na kotače na osovini za stalni pogon. Razdoblje obvezne uporabe zimske opreme za Sloveniju je mjesec dana kraće, i traje do 15. ožujka iduće godine.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4115223
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr