05.11.2012.      

Autor: Matija Kralj 

Zimska oprema od 1.11. u Austriji, od 15.11. u Sloveniji

Uoči svake nove skijaške sezone svakako se vrijedi uvijek iznova informirati kakvi propisi vrijede za motorna vozila u slučaju zimskih uvjeta na cesti.

Sukladno informacijama trenutno dostupnim na stranicama ÖAMTC-a (Austrijski auto-moto klub), za zimsku sezonu 2012/13. u Austriji vrijedi slijedeće:

Za osobna i manja teretna vozila (do 3 i pol tone) od 1. studenog 2012. do 15. travnja 2013. godine na austrijskim je prometnicama obvezna zimska oprema ovisno o trenutnim vremenskim uvjetima

Vlasnici tih vozila u ovom razdoblju i nadalje imaju slijedeće dvije opcije: obvezu posjedovanja zimskih guma na vozilu u slučaju snijega, utabanog snijega ili poledice na cesti ili obvezu korištenja lanaca na ljetnim gumama na barem dvama pogonskim kotačima u slučaju kada je cesta prohodna ili djelomično prohodna a pokrivena snijegom ili ledom. Obveza posjedovanja lanaca u prtljažniku automobila za vlasnike automobila koji na automobilu imaju ljetne gume u navedenom razdoblju u Austriji svakako vrijedi za sva duža putovanja. 

Kazna od 35 eura prijeti svakome tko se u zimskim uvjetima na austrijskim prometnicama nađe bez zimskih guma na vozilu. A procijeni li se da svojom nemarnošću ozbiljno ugrožavate sigurnost ostalih sudionika prometa, kazna se može popesti sve do vrtoglavih 5.000 eura.    

U prilogu ovom tekstu spomenimo još i svakako da od 15.11. pravila o obveznom korištenju zimske opreme na vozilima počinju vrijediti i u Sloveniji.

-.-Goran Razić-.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4636051
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr