NATJECANJA

»

SNOWBOARD

19.08.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: © Oliver Kraus

 

Cardrona SBS: Anderson potvrdila klasu, muški otkazani

Polovično uspješno u novozelandskoj je Cardroni danas započela nova sezona snowboard FIS Svjetskog kupa.

Olimpijska sezona uobičajeno je sada već sezona u kojoj uvjerljivo najviše "profitira" snowboard FIS Svjetski kup. "Lov" na ostvarivanje norme za nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju odmah je, već na samom startu sezone, u Novi Zeland doveo "elitu" među ponajboljim snowboardericama i snowboarderima svijeta. Na žalost, vremenski uvjeti proteklih nekoliko dana nisu bili spremni pratiti postavku natjecatelj(ic)a koja se u Cardroni odlučila pojaviti. Loša vidljivost na stazi te povremeno i snažan vjetar u konačnici su dozvolili održavanje samo prvog ženskog slopestyle natjecanja u novoj sezoni. Dok će snowboarderi za svoje prvo slopestyle natjecanje u sezoni 2013/14. morati pričekati neku slijedeću priliku.

Sveukupno 48 djevojaka odlučilo se na dolazak na Novi Zeland. 46 ih je u konačnici i nastupilo u kvalifikacijama. A najboljih osam po rezultatu u konačnici je osiguralo i finalni nastup.

Odmah prvi "run" finala, uz "score" od 94.75, pobjedu je u konačnici donio sjajnoj 22-ogodišnjoj Amerikanki Jamie Anderson. Pobjednički elementi bili su backside tail tap (wall ride), backside tailslide (down rail), 50/50 to backside out (pole jam), switch backside 540 indy, backside 540 mute (kicker line). Anderson je današnji nastup bio tek treći u sklopu snowboard FIS Svjetskog kupa. A za sada joj ide sasvim solidno, budući da je u trećem nastupu upisala i već drugu ukupno, i drugu slopestyle pobjedu.

"Course" natjecanja u konačnici je u finalu uključivao wall ride, rail set, pole jam i two-kicker line. Stall to fakie (wall ride), switch back boardslide (down rail), 50/50 to indy out (pole jam), backside 360 indy i frontside 720 indy (kicker line) uz "score" 87.00 također u prvom "runu" drugo mjesto na natjecanju donio je iskusnoj, od Anderson 10 godina starijoj Jenny Jones iz Velike Britanije. I to uz prvi plasman na pobjednički podij ostvaren u Svjetskom kupu. Dok je treća u konačnici završila također vrlo iskusna povratnica nakon teške ozljede koljena, Nizozemka Cheryl Maas, također uz svoj prvi, i prvi slopestyle podij u Svjetskom kupu ("score" 80.50, i ona iz prvog "runa").

Anna Gasser (AUT), Jenna Blasman (CAN), Silje Norendal (NOR), Christy Prior (NZL), Breanna Stangeland (CAN) preostale su djevojke koje su "dohvatile" finale i zauzele redom četvrto do osmog mjesta. Van finala od "zvučnih imena" ovoga su puta ostale primjerice svjetska slopestyle prvakinja iz La Moline 2011., Finkinja Enni Rukajarvi (konačno 12. mjesto) te olimpijska halfpipe pobjednica iz 2010. te prošlosezonska slopestyle brončana sa SP-a u Stonehamu (CAN), Australka Torah Bright. Slovenka Cilka Sadar natjecanje je ovog puta završila na 14. poziciji.

Program otvaranja nove sezone snowboard Svjetskog kupa, a koji se održava kao sastavni dio Audi quattro Winter Gamesa NZ 2013, za četvrtak još u Cardroni predviđa i kvalifikacije, a za subotu potom i završnicu još po jednog halfpipe natjecanja za snowboarderice i snowboardere. 

Slopestyle žene Cardrona - cjeloviti rezultati 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 305559
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr