NATJECANJA

»

SNOWBOARD

13.01.2014.      

Autor: Majda Gregorović Čolović

Foto: Markus Fischer

 

TTR Red Bull Nanshan Open SBS: Pobjede put Finske i Austrije

Proteklog vikenda održano je 12. izdanje najvećeg slopestyle natjecanja na azijskom kontinentu.

Nanshan Mellow Park, nadomak Pekinga, bio je poprištem 5Star TTR World Snowboard Tour slopestyle eventa u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ovogodišnje, dvanaesto izdanje ovog natjecanja, okupilo je 9 natjecateljica, od kojih je 4 ušlo u superfinale, te 28 natjecatelja, od kojih je 15 ušlo u polufinale, te dalje 6 u superfinale.

Natjecanje se održalo po sistemu bolje od dvije vožnje u svakome krugu, a suci su bodovali po kriterijima kao što su izvedba, zahtjevnost, amplituda, raznolikost, kombinacije, rizik, progresija i tehnička priroda trika ili elementa.

Nakon žestoke borbe u ženskoj konkurenciji na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja stajala je Merikia Enne iz Finske. Nagradu od 10.000 USD, te 850 TTR bodova zaslužila je vožnjom u kojoj je izvela fs 540 na prvom kickeru, switch bs 180 na drugom, 50-50 bs 180 out na pole-jam elementu, te switch rock to fakie na wallrideu.

Prošlogodišnja pobjednica Kristiina Nisula, također iz Finske, uspjela se izboriti za drugu poziciju s rodeom 720, bs 360, 180 out na pole-jamu i air to fakie na wallrideu. Pobjedničko postolje upotpunila je Amerikanka Michelle Zeller.

REZULTATI SUPERFINALE SLOPESTYLE ŽENE:

1. Merika Enne (FIN)
2. Kristiina Nisula (FIN)
3. Michelle Zeller (USA)
4. Asami Hirono (JPN)

Naredni dan osvanuo je savršen za održavanje superfinala u muškoj konkurenciji. Od  superfinalista, nagradu od 20.000 USD ugrabio je Mathias Weissenbacher iz Austrije. Mathias je svoju pobjedničku vožnju započeo izvevši dvostruki backflip indy na prvom kickeru, fs 720 tailgrab na drugom, te zaključio sa lipslide 270 off na up railu i front blunt switch up na down railu. Drugu i treću poziciju zaslužili su Amerikanci, Tim Humphreys i Ian Thorley.

Najveću podršku publike doživio je, naravno, domaćin, 36-godišnji veteran Wang Lei, iako je na kraju osvojio tek 10. mjesto.

REZULTATI SUPERFINALE SLOPESTYLE MUŠKARCI:

1. Mathias Weissenbacher (AUT)
2. Tim Humphreys (USA)
3. Ian Thorley (USA)
4. Keita Inamura (JPN)
5. Nuuti Niemela (FIN)
6. Sean Ryan (USA)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 254552
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr