NATJECANJA

»

SNOWBOARD

04.02.2009.      

Autori: Goran Razić, Ante Pašalić, Elinka Barišić

Photo: Skijanje.hr

 

Carnival Snowboard Session 2009

Proteklog vikenda završio je drugi Carnival Snowboard Session!!

Iza nas je odličan snowboard vikend, sa jednim od najbolje organiziranih snowboard rail sessiona održanih u Hrvatskoj! Osim uglednih imena europskih rail ridera, na sessionu smo mogli svjedočiti odličnim trikovima svih natjecatelja. Organizacijski gledano, ovo je vjerojatno najbolje organizirani contest koji je Hrvatska snowboard scena ikada vidjela. Od gledatelja, natjecatelja, medija sve je bilo na svom mjestu u besprijekornoj organizaciji.

-.--.-

Iznimno visoki level vožnje boardera, pogotovo finalista, daje nam dojam da bi Rijeka u buudćnosti zaista mogla postati mjesto okupljanja najboljih od najboljih snowboardera u Europi. Course, ispred hotela Bonavia u samom centru Rijeke, je bio postavljen na konkretan način, te je sadržavao elemente koje su mogli voziti svi prijavljeni natjecatelji, a glavna zvijezda večeri bio je osam metarski downrail, na kojem se odgiravala sva akcija. Rideri su prikazali odličan show svim prisutnima. 

Svjedočili smo nekim od najboljih rail ridera Rurope, te nekim izuzetno teškim i raznovrsnim trikovima. Pobjedu je odnio Wojtek Pawlusiak iz Poljske (Red Bull, Burton), koji je došao kao favorit, te potvrdio sva očekivanja. Veliko iznenađenje priredili su manje poznati bugarski natjecatelji Chokoev i Dimitrov, koji su velikom dozom agresivne vožnje te raznovrsnih trikova impresionirali sve prisutne. Mađar Balasz Takacs, dobro poznati rider u hrvatskim krugovima, osvojio je treće mjesto, a izveo je neke od najtežih trikova tog dana, uz manje poznatog Erika Hartza iz Slovenije koji je pokazao visoki level vožnje.

Od ostalih finalista izdvojili bi naravno Vida Barića, koji se odličnim stilom i solidnim trikovima našao u finalima. Obzirom na konkurenciju toga dana, ovo je veliki uspijeh za našeg Vida, koji je, napomenimo, bio jedan od tri hrvatska natjecatelja, te jedini u finalima. Bugar, Chokoev fascinirao je svojim stilom i odličnim trikovima, kao i Slovenac Erik Hartz koji je bio najagresivniji tokom cijelog sessiona.

Od trikova bi izdvojili Wojtekov Cab 180 5-0 180 Out, Sw Bs 180 In 180 Out. Dimitrov Fs
Noseslide to 50-50 Pretzel Out, Sw Blunt 270 Out, Bs180 In Cab 360out. Chokoev Fs
Blunt270 out. Takacs stylish Fs Blunt to Bs Boardslide, Bs 180 Switch Up, Bs 180 revert,
su bili samo neki od mnoštva trikova izevdenih tog dana. Pregršt kombinacija i pokušaja
na sve strane sa puno switch trikova, a sve je izgledalo iznimno lagano s puno stila.

Suditi ovaj session je bilo iznimno naporno, te je sudačka trojka, predvođena iznimno dobrim i iskusnim sucem Iztok Šumatičem, imala veliki izazov pred sobom. Kako se radilo o jam sessionu, te nije bilo startnih brojeva, niti ograničenja runova, što je uvelike doprinjelo riderima, te njihovoj slobodi da se izraze i odvoze najbolje što mogu, dobili smo jednom riječju opaki session! Odabrati najbolje bilo je sve samo ne lagano.

-.--.-
(s lijeva) Dimitrov, Dukić, Wojtek, Takacs

Contest je završio nešto poslije 20h, te se nakon toga održala press konferencija. Svi rideri izrazili su zadovoljstvo cijelim eventom, te dali neke izjave.

"Zadivljen sam ovim sessionom u Rijeci! Iskreno nisam niti znao da će biti ovako kvalitetan event! Sigurno se vidimo dogodine!" – izjavio je ekskluzivno za Skijanje.hr pobjednik  Wojtek Pawlusiak.

Odičan session, organziacija i cijelokupni event, zaslužuju samo riječi hvale! Rijeka i Hrvatska zaslužuju ovakav event, te posebnu zavhvalu upućujemo najzaslužnijem Miki Toskiću i cijelom Snowboard klubu "Nine"!

Više fotografija s natjecanja dostupno je i u pripadajućoj galeriji.

       Konačni rezultati:

 

 

  1. WOJTEK PAWLUSIAK – Poljska 1000eura
  2. LOZIO DIMITROV – Bugarska  500 eura
  3. BALASZ TAKACS – Mađarska 200 eura
  4. DIMITAR CHOKOEV – Bugarska
  5. ERIK HARTZ – Slovenija
  6. MARIO BENIO – Bugarska
  7. VID BARIĆ – Hrvatska
  8. NEJC FERJAN – Slovenija
  9. RUDI JANDA – Austrija
  10. NEJC PUCKO – Slovenija
  11. GERALD FUCHS – Austrija
  12. DOMINIK WAGNER – Austrija
  13. TIM-KEVIN RAVNJAK – Slovenija
  14.  TONI JELENIĆ - Hrvatska
  15. ROK LANGUS – Slovenija
  16. MARKO DUKIĆ – Hrvatska
  17.  MATEJ PAVLIČ – Slovenija
  18.  DARKO KASTRATOVIĆ – Srbija

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 110888
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr