NATJECANJA

»

SNOWBOARD

29.03.2013.      

Autor: Ante Pašalić

Foto: Nikola Vrhovec

 

Povijesni uspjeh hrv. snowboarda: Morena Makar osigurala Soči!

Prvi puta u povijesti Hrvatska će na Zimskim olimpijskim igrama imati svog predstavnika u snowboard sportu - Morenu Makar.

U španjolskoj Sierra Nevadi ovoga se tjedna, kako smo pisali, održalo finale FIS Svjetskog kupa, na kojem je naša jedina halfpipe natjecateljica, Morena Makar, odvozila posljednje natjecanje u sezoni.

Iako do objavljivanja službene liste ima još skoro godinu dana, "na papiru" je sve gotovo. Morena je plasmanom na 17. mjesto ostvarila zadovoljavajući broj bodova te se kao prva Hrvatica u snowboard sportu, točnije halfpipe disciplini, kvalificirala na Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014 godine.

"Na posljednjem natjecanju ove godine uspjela sam skupiti i više bodova od očekivanog te time ispuniti i posljednju kvalifikacijsku normu za Soči 2014. propisanu sa strane FIS-a. Zahvaljujem na velikoj potpori mojem malom timu, Hrvatskom olimpijskom odboru i snowboard dužnosnicima Hrvatskog skijaškog saveza, baš kao i mojim sponzorima Elan Snowboards i Surf Shopu.

Iako su vremenski uvjeti čitavog tjedna bili užasni, i mnoga su natjecanja otkazana, na svu sreću na dan "pipea" vrijeme se smilovalo i natjecanje se uspjelo održati, iako uz velika zakašnjenja.

Dakle, do Sočija su preostala još 4 natjecanja i mi nastavljamo dalje s pripremama za što bolji rezultat. Na Kaprunu se 7. travnja održava jednodnevni "training session" s ponajboljim svjetskim "pipe riderima", i ja sam uspjela ući u društvo 20 ljudi koji mogu tome prisustvovati. I dobiti naputke i savjete od svjetskih snowboard legendi kao što je Terje Haakonsen!

Eto, veselim se tome jako, nadam se samo da nas neće vrijeme opet iznevjeriti i da ću tamo uspjeti pokupiti što više dobrih savjeta koji bi unaprijedili moje bordanje", izjavila je Morena Makar ekskluzivno za Skijanje.hr magazin.

Morenu pratimo od samih početaka, te smo osim "glasnika" njenih pothvata uvijek bili i njeni najveći navijači. Stoga i ovaj povijesni uspjeh slavimo s neviđenim veseljem. Pridružite se slavlju, i proširite sretnu vijest, jer Hrvatska ima prvu snowboard natjecateljicu na Zimskim olimpijskim igrama!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 29. ožujka 2013.   13:46h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Svaka čast! Kakvo god mišljenje imao o ovakvim stvarima OI su OI, a ja bi na njima nastupao i u karlingu da mogu. Bez uvrede tim atletama.:)

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4720451
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr