NATJECANJA

»

SNOWBOARD

19.01.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Miha Matavž/FIS Snowboard

 

Rogla PVSL: Premijere Ledeckoj i Mathiesu

Ester Ledecka (CZE) i Lukas Mathies (AUT) pobjednici jučerašnjeg paralelnog veleslaloma snowboard FIS Svjetskog kupa voženog na Rogli (SLO) po kišovitim i dosta maglovitim uvjetima.

Do svoje premijerne pobjede u Svjetskom kupu 18-godišnja Čehinja stigla je u velikom finalu, u dvije vožnje, nadvisivši Tomoku Takeuchi (JPN). Dok su u malom finalu natjecanja, obojenom austrijskim bojama, Julia Dujmovits i Ina Meschik upravo u ovom redoslijedu odredile kojoj će pripasti treća, kojoj četvrta pozicija. Najbolja domaća natjecateljica u konačnici Gloria Kotnik na 19. poziciji od sveukupno 52 natjecateljice u plasmanu.

22-godišnji Austrijanac Mathies, također za svoju premijernu pobjedu u Svjetskom kupu, u velikom je finalu bez konačnog slavlja na domaćem terenu ostavio Žana Košira. No Slovenci svejedno timski moćni s četvoricom među deset - Tim Mastnak još na kraju četvrti, Rok Marguč sedmi, a Rok Flander osmi.

Uz još samo jedan paralelni veleslalom do kraja sezone u alpskim (paralelnim) disciplinama Svjetskog kupa pobjednik Rogle Mathies sada na prvom mjestu ima 2.940 bodova, dok je Žan Košir drugi s 2.850 bodova. Kod djevojaka u vodstvu je i nadalje s 3.800 bodova Patrizia Kummer (SUI), na Rogli završna šesta. Dok Ledecka sada na drugom mjestu ima 3.250 bodova.

U samom paralelnom veleslalomu trenutno vodi Japanka Takeuchi, dok su Mathies i Košir u paralelnom veleslalomu potpuno poravnati na vodećem mjestu kod snowboardera.

Cjeloviti rezultati natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 157424
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr