NATJECANJA

»

SNOWBOARD

28.01.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: © FIS/Oliver Kraus

 

Sudelfeld PVSL: Trostruko austrijsko slavlje kod boardera

Trostruka austrijska pobjeda u muškoj te slavlje njemačke natjecateljice na njemačkom terenu obilježili su današnji paralelni veleslalom snowboard Svjetskog kupa u Sudelfeldu (GER).

Austrija, Austrija, Austrija pa Slovenija, Slovenija - tako je danas po završetku natjecanja izgledao poredak natjecatelja po zemljama iz kojih dolaze na paralelnom veleslalomu Sudelfelda.

Nakon ovosezonskog 6. mjesta Telluridea te 12. mjesta u Carezzi, do svoje osme pobjede u Svjetskom kupu u paralelnom veleslalomu stigao je za Austriju Siegfried Grabner.

-.--.-

Uskoro pa već 37-godišnji veteran u velikom je finalu za 0.73 pa 1.46 sek. po vožnjama bio brži od gotovo točno 16 godina (!) mlađeg sunarodnjaka Lukasa Mathiesa. A koji je danas u Sudelfeldu ostvario svoj prvi plasman na pobjednički podij u Svjetskom kupu u ovoj snowboard disciplini.

Malo finale s prednošću od 1.44 pa 1.02 sek. po vožnjama pripalo je trećem Austrijancu, Andreasu Prommeggeru u duelu sa Slovencem Jernejom Demšarom. Koji je današnjim nastupom svejedno izjednačio svoj do danas najbolji rezultat u Svjetskom kupu - također četvrto mjesto, ali paralelnog slaloma u Carezzi netom uoči Božića prošle godine.

Uz Jerneja Demšara, za novo slovensko zadovoljstvo pobrinuli su se još plasmanom na završno peto mjesto natjecanja Rok Marguč, plasmanom na osmo mjesto Rok Flander te plasmanom na 13. mjesto Žan Košir. U plasmanu natjecanja u konačnici se našao 41 boarder.

Cjeloviti rezultati natjecanja - boarderi

Ženska konkurencija njemačkim organizatorima njemačku pobjednicu ponudila je u vidu 24-godišnje Amelie Kober. Kojoj je ovo ujedno šesta pobjeda u paralelnom veleslalomu u sklopu snowboard Svjetskog kupa. I druga u Sudelfeldu nakon veljače 2010.

-.--.-

Veliko finale Kober je protiv Marion Kreiner (AUT) odlučila s 1.25 te 2.96 sek. prednosti po vožnjama. Dok je u malom finalu treće mjesto osigurala Jekaterina Tudegeševa iz Rusije uz 1.44 pa 1.22 sek. prednosti po vožnjama u odnosu na Selinu Joerg iz Njemačke. 35 boarderica uspješno je završilo natjecanje u ženskoj konkurenciji.

Cjeloviti rezultati natjecanja - boarderice

U poretku paralelnih disciplina snowboard Svjetskog kupa kod boardera sada vodi Roland Fischnaller (ITA) s 4.530 bodova. Dok je drugi Benjamin Karl (AUT) s 4.380 bodova. Kod boarderica u istom poretku na čelu se za sada nalazi Patrizia Kummer (SUI) s 3.840 bodova. Dok je druga današnja pobjednica Kober s 3.680 bodova.

Snowboard Svjetski kup sada odlazi put Kanade. Gdje su u Blue Mountainu na rasporedu po jedan novi snowboardcross boarderica i boardera 8. veljače. 

Video-prilozi s današnjih natjecanja Sudelfelda

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 251556
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr