NATJECANJA

»

SNOWBOARD

13.02.2013.      

Autor: Majda Gregorović Čolović 

FIS Europa Cup Bjelašnica: 3. mjesto Pauline Berislavić u big airu

Proteklog vikenda, 9. i 10. veljače, održan je četvrti FIS snowboard Europa Cup na Bjelašnici, u organizaciji Ski saveza BIH i Snowboard kluba "Freestyle" iz Sarajeva.

Natjecanje je održano u disciplinama slopestyle i big air u muškoj i ženskoj konkurenciji, a nastupili su natjecatelji iz 8 zemalja. Odnosno, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije i Južnoafričke Republike.

Europa Cup počeo je u subotu, 9. veljače, disciplinom slopestyle. Format natjecanja bio je dvije kvalifikacijske vožnje i dvije finalne vožnje, a rangiranje se vršilo prema rezultatu bolje vožnje. Na žalost, tijekom natjecanja vremenski uvjeti bili su loši i vidljivost slaba. Nakon konzultacija organizatora, tehničkog delegata (Nikša Madirazza, CRO) i trenera, odlučeno je da se finalne vožnje otkazuju i pobjednici proglase prema rezultatima kvalifikacijskih vožnji.

Tako su u muškoj konkurenciji prva tri mjesta osvojili Roland Hoertnagl (AUT), Philipp Wilhelm Kundratitz (AUT) i Nicola Dioli (ITA). Od hrvatskih natjecatelja nastupili su, iz SK Ri-Fun, Mauro Amura s osvojenim 17. mjestom i Luka Ivica, 19. mjesto. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Slovenka Vesna Kajzer ispred Talijanki Marie Delfine Maiocco i Valentine Barengo. Hrvatske predstavnice zauzele su od 5. do 10. mjesta i to redom Paulina Berislavić (Ri-Fun), Ana Mišetić (B Zona), Megi Maglica (Ri-Fun), Tiziana Kovač (Ri-Fun), Nikolina Mišeta (B Zona) i Andrea Lukežić (Ri-Fun).

-.--.-

U nedjelju, 10. veljače, vremenski uvjeti nisu predstavljali zapreku, te se big air natjecanje održalo na suncem okupanoj Bjelašnici.

Natjecanje se odvijalo u ukupno 3 vožnje, a za formiranje finalnog rezultata uzimao se rezultat najbolje. U muškoj konkurenciji na prvom mjestu ponovno je briljirao Roland Hoertnagl (AUT). Drugo i treće mjesto zauzeli su Talijani Emil Zulian i Nicola Dioli. Na big air natjecanju također su nastupila dva naša predstavnika, Gregor Manzin i Luka Ivica (oba Ri-Fun), te osvojili 15., odnosno 20. mjesto.

U konkurenciji djevojaka pobijedila je Valentina Barengo (ITA). Drugu poziciju osvojila je također predstavnica Italije, Maria Delfina Maiocco. Naše djevojke su u big airu bile uspješnije nego u slopestyleu - fantastično 3. mjesto osvojila je Paulina Berislavić (Ri-Fun). Ostale hrvatske natjecateljice ostvarile su plasman od 4. do 9. mjesta, odnosno, redom Ana Rumiha (SK Trnje), Megi Maglica (Ri-Fun), Ana Mišetić (B Zona), Tiziana Kovač (Ri-Fun), Andrea Lukežić (Ri-Fun) i Nikolina Mišeta (B Zona).

-.--.-

Cjeloviti rezultati natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 196041
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr