NATJECANJA

»

SKIJANJE

22.02.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

ZOI Soči, SL (m): Matt okrunio karijeru, Ivica 9.

Mario Matt (AUT) zlato, Marcel Hirscher (AUT) srebro, Henrik Kristoffersen (NOR) bronca konačni je rasplet slaloma ZOI u Sočiju. Ivica Kostelić na podjeli 9. mjesta.

Bivši je dvostruki slalomski prvak svijeta, no 34-godišnji Mario Matt sve do danas na Zimskim olimpijskim igrama nije imao niti jedan plasman među prvih 30! Nije to toliko niti čudno zna li se da je nastupio samo u slalomu i kombinaciji Torina 2006. Jedna velika karijera u konačnici je danas iznimno uspješno okrunjena na najljepši mogući način - zlatnom olimpijskom medaljom.

-.-Goran Razić-.-

U prvoj vožnji, na postavci trenera Nijemaca Doppelhofera, Matt je već preuzeo vodstvo, a šesto vrijeme druge slalomske vožnje, očekivano selektivno postavljene od Ante Kostelića, u konačnici je bilo dovoljno za zlato u vremenu 1:41.84.

0.28 sek. bila je završna prednost u odnosu na sunarodnjaka Hirschera te 0.83 sek. u odnosu na sada već definitivno novu mladu zvijezdu svjetskog slaloma Henrika Kristoffersena. Tik do medalje, s istim vremenom u cilju i svega 0.05 sek. udaljenosti od Kristoffersena na kraju su ostali Stefano Gross (ITA) te Fritz Dopfer (GER).

-.-Goran Razić-.-

Cijela priča današnjeg slaloma ZOI u Sočiju staje, zapravo, u onu drugu vožnju postavljenu od Ante Kostelića. Od prvih 30 skijaša nakon prve vožnje cilj u drugoj vožnji nije vidjelo njih čak 12! Među njima i "prokušana" imena Svjetskog kupa te kandidati za visoke plasmane poput Andre Myhrera (SWE), Alexisa Pinturaulta (FRA), Jean-Baptista Grangea (FRA), Manfreda Mölgga (ITA) i Teda Ligetyja (USA).

Tu drugu postavku Ante Kostelića, nakon tek 9. pozicije prve vožnje, uz drugo najbolje vrijeme druge vožnje sjajno je za proboj do svoje, poput Matta, prve olimpijske medalje iskoristio Marcel Hirscher. Uvjerljivo najbolje vrijeme te druge vožnje imao je Adam Žampa (SVK), koji je na kraju s 26. pozicije prve vožnje došao do 6. mjesta na utrci. Postavku svog oca i veliko nesnalaženje povećeg broja skijaša u drugoj vožnji za proboj s 21. pozicije prve vožnje sve do 9. mjesta na utrci (+2.27 sek.) odlično je iskoristio i Ivica Kostelić (8. vrijeme druge vožnje, samo 0.22 sek. sporije od Mattove).

-.-Goran Razić-.-

Dalibor Šamšal nakon prve vožnje 36., u konačnici je završio na 18. poziciji utrke uz 7.15 sek. zbrojenog zaostatka za Mattom.

-.-Goran Razić-.-

Matej Vidović
nakon prve vožnje 42., na kraju 28. u cilju (+15.97 sek.).

-.-Goran Razić-.-

Natko Zrnčić-Dim 35. prve vožnje pa potom uz velike probleme u dva navrata te na kraju i odustajanje u drugoj slalomskoj vožnji.

-.-Goran Razić-.-

Konačni poredak prvih 10 skijaša utrke:

1. MATT Mario (AUT) 1:41.84
2. HIRSCHER Marcel (AUT) +0.28
3. KRISTOFFERSEN Henrik (NOR) +0.83
4. GROSS Stefano (ITA) +0.88
4. DOPFER Fritz (GER) +0.88
6. ŽAMPA Adam (SVK) +1.44
7. LARSSON Markus (SWE) +1.76
7. HARGIN Mattias (SWE) +1.76
9. SOLEVAAG Sebastian-Foss (NOR) +2.27
9. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +2.27
...
18. ŠAMŠAL Dalibor (CRO) +7.15
28. VIDOVIĆ Matej (CRO) +15.97
ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) - nije završio nastup u drugoj vožnji

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4093756
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr