NATJECANJA

»

SNOWBOARD

22.02.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: ZOI Soči 2014.

 

ZOI Soči PSL: Dujmovits i Wild, Koširu sada srebro

Julia Dujmovits (AUT) te kao i u paralelnom veleslalomu Vic Wild (RUS) sa zlatnim medaljama na paralelnom slalomu kao posljednjem snowboard natjecanju ZOI u Sočiju.

26-godišnja djevojka iz Gradišća Dujmovits do najvećeg uspjeha karijere stigla je isprva petim vremenom kvalifikacija, da bi potom sve do zlata redom u izravnim dvobojima pobjeđivala u paralelnom veleslalomu brončanu, i Vic Wildowu suprugu Alenu Zavarzinu, potom Julie Zogg (SUI), Corinnu Boccacini (ITA) te u velikom finalu i Anke Karstens (GER). Drugu njemačku medalju u ženskom paralelnom slalomu ZOI u Sočiju pobjedom nad Boccacini u malom finalu osigurala je i Amelie Kober.

Nakon bronce u pralelnom veleslalomu osmu olimpijsku medalju, i još jedno srebro, Žan Košir Sloveniji je osigurao tek finalnim porazom od paralelno dvostrukog zlatnog Wilda. 0.12 i 0.11 sek. bilo je njegovo stanje zaostatka nakon prve odnosno druge vožnje. Još jednu medalju u paralelnom slalomu Austriji je osigurao Benjamin Karl pobjedom u malom finalu nad Aaronom Marchom (ITA), čime Italija i u ženskoj i u muškoj konkurenciji ostaje tik do medalja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 120201
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr