NATJECANJA

»

SKIJANJE

05.02.2014.      

Autor: CroSki/Skijanje.hr
Foto: Vedran Pavlek 

 

Ivica iz Sočija: "Sve u najboljem redu"

Hrvatski olimpijci uspješno su stigli u Soči, a evo i prvih razmišljanja Ivice Kostelića iz Sočija.

"I putovanje u Soči, i sam dolazak, i današnji trening prošli su u najboljem redu. Danas smo malo trenirali veleslalom, a zadovoljni smo smještajem. Organizacija je na visokom nivou, a i impresivno je, zapravo, koliko se toga u Sočiju izgradilo u posljednje dvije godine.

Olimpijsko selo isto izgleda odlično, sve funkcionira bez problema iako su, naravno, sigurnosne provjere povećane. No i to čak jedva da se osjeća.  

Staze su također dobre! Treneri su bili na stazi za spust, i kažu da je ona dobro pripremljena. U gornjem dijelu je tvrdi snijeg, od polovine staze nadalje - led.  

Ja se osobno zdravstveno osjećam dobro. U Zagrebu smo napravili krvne pretrage, i sve je u granicama normale. Ali ako ćemo smatrati da je to potrebno - sve ćemo to ponoviti i na kraju sezone", u razgovoru s glasnogovornikom Hrvatskog skijaškog saveza, Nenadom Erorom, izjavio je danas Ivica.

Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim već danas su, dakle, krenuli s prvim treninzima veleslaloma na skijalištu Rosa Khutor, gdje će se održati sva natjecanja u alpskom skijanju i gdje su odlični uvjeti za trening te su obojica naših skijaša jako zadovoljna prvim dojmovima.

Ivica Kostelić je u ponedjeljak prije puta za Soči bio na vađenju krvi, s obzirom da su u proteklom razdoblju primijećeni problemi sa smanjenom eksplozivnošću. Također znajući za obiteljske probleme sa štitnjačom, koje su prije imali Janica i Ante Kostelić, željelo se provjeriti i hormone štitnjače. Pretrage su pokazale da su hormoni štitnjače kod Ivice u granicama normalnih vrijednosti. Ukoliko će biti potrebno obaviti dodatne pretrage, one će se obaviti na kraju sezone.
 
Otvaranje Zimskih olimpijskih igara u Sočiju je u petak, 7. veljače, a prvi od hrvatskih alpskih predstavnika nastupa Natko Zrnčić-Dim, u nedjelju 9. veljače u 11.00 sati po lokalnom vremenu (08.00 srednjeeuropski) kada je na rasporedu utrka spusta.

Uz Ivicu Kostelića, Natka Zrnčić-Dima, Vedranu Malec, Edija Dadića te Morenu Makar koji su također jučer stigli u Soči, hrvatske boje na Zimskim olimpijskim igrama brane još Sofija Novoselić, Andrea Komšić, Filip Zubčić, Dalibor Šamšal, Matej Vidović i Sebastian Brigović. Oni će u Soči otputovati u zadnjem tjednu održavanja Zimskih olimpijskih igara.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 286845
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr