SNOWBOARD

»

VIJESTI

28.08.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: FIS/Oliver Kraus

 

Cardrona, HP: Na startu Cai i Korpi

Xuetong Cai iz Kine te Finac Janne Korpi pobjednici su premijernog natjecanja FIS snowboard Svjetskog kupa 2011/12. - halfpipe natjecanja održanog u novozelandskoj Cardroni.

Prošle sezone postala je već halfpipe pobjednicom Svjetskog kupa, a na početku nove sezone nastavila je tamo gdje je prošle godine stala.

Mlada 17-godišnja Kineskinja Xuetong Cai do pobjede na otvaranju nove sezone Svjetskog kupa u Cardroni stigla je s 92,8 bodova. Ostavivši iza sebe australsku svjetsku prvakinju Holly Crawford na drugom mjestu uz 88,5 bodova, dok je 'boje Europe' konačnim trećim mjestom u Cardroni odlično 'branila' Švicarka Ursina Haller.

U muškom dijelu natjecanja Janne Korpi zaradio je 93 od mogućih 100 bodova - sumu bodova ovoga puta dovoljnu za pobjedu. Drugo mjesto na natjecanju pripalo je Yiwei Zhangu iz Kine (90,8 bodova) dok je treći bio, kao i kod žena, opet jedan Europljanin - Dimi de Jong iz Nizozemske s 88 bodova.

-.--.-

Za Zhanga i de Jonga ovo su ujedno bili i prvi plasmani na pobjednički podij. Dok je 25-godišnji Finac Korpi u Cardroni stigao do svoje osme pobjede u karijeri.

"Samo sam pokušao odraditi svoju najbolju vožnju. I to je odlično funkcioniralo u prvom dijelu natjecanja. No iskreno - zaista nisam očekivao da bih ovdje mogao stići do pobjede, budući da sam danas odradio svoj tek treći dan u halfpipeu.

Namjerno sam, naime, uoči ove sezone uzeo duži odmor, oporavljajući se od ozljede desnog ramena s kraja prošle sezone", izjavio je nakon natjecanja pobjednik Korpi. Kojemu su od elemenata za pobjedu bili dovoljni backside rodeo alley-oop 540 nose, backside 900 mute, frontside 1080 tail, cab 1080 nose te frontside stalefish.

-.--.-

Xuetong Cai do pobjede je stigla uz frontside indy to backside 540 mute, frontside 720, cab 360 te frontside 540 melon. Ističući nakon natjecanja jasno kako se definitivno smatra spremnom i za nove pobjede u Svjetskom kupu.

-.--.-

2011/12. sezona snowboard FIS Svjetskog kupa nastavit će se 13. listopada, kada je na rasporedu paralelni slalom u ski hali u nizozemskom Landgraafu.

Cardrona halfpipe, konačni rezultati (boarderi)

Cardrona halfpipe, konačni rezultati (boarderice)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 286828
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr