NATJECANJA

»

SNOWBOARD

28.03.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS/Oliver Kraus

 

Završnica Sierra Nevada HP: Za kraj Rodriguez i Korpi, Morena 17.

Sophie Rodriguez (FRA) i Janne Korpi (FIN) sa slavljem na posljednjim natjecanjima snowboard FIS Svjetskog kupa 2012/13. Morena Makar u konačnici 17.

Uz sve probleme s vremenskim i snježnim uvjetima posljednjih dana, aktualna sezona snowboard FIS Svjetskog kupa jučer je nekako ipak uspješno privedena kraju.

Posljednje halfpipe natjecanje u ženskoj konkurenciji donijelo je nakon stanke od čak devet (!) godina drugu pobjedu u Svjetskom kupu za 24-ogodišnju Sophie Rodriguez iz Francuske (naslovna fotografija). Djevojka koja je još čak 12 natjecanja Svjetskog kupa u ovoj disciplini završila što na drugom, što na trećem mjestu pobjedničku vožnju ovoga je puta odradila u prvoj vožnji s ocjenom 82.50 za bs 900, fs air, bs 540 mute, air to fakie tail, cab 720 i fs 720.

Drugo mjesto na natjecanju uz ocjenu 78.00, također iz prve vožnje, osigurala je Jiayu Liu (CHN). Dok je treća zahvaljujući kvalitetnom drugom nastupu uz ocjenu 76.75 završila Ursina Haller (SUI).

Od natjecateljica iz regije, uz dva ujednačena nastupa od kojih je za nijansu bolje ocijenjen bio onaj u prvoj vožnji (62.25), do završne 6. pozicije stigla je Cilka Sadar iz Slovenije. Dok je našoj snowboard reprezentativki Moreni Makar bitno bolji drugi nastup, s ocjenom 33.25, donio plasman na završno 17. mjesto od 27 natjecateljica u plasmanu. Zbog problema s vremenom, i nemogućnosti normalnog završavanja kvalifikacija, svi snowboarderi i snowboarderice dobili su priliku nastupiti izravno u finalu.

Fs 720 lien, cab 1080 double cork, stalefish, bs 900 mute, fs 1080 tail i cab 720 mute jubilarno 10. slavlje na natjecanjima Svjetskog kupa s ocjenom 91.00 za nastup u prvoj vožnji donijeli su Fincu Janne Korpiju kod muškaraca.

-.-fis/oliver kraus-.-

Korpi je ujedno bio i jedinim snowboarderom koji je uspio spriječiti novu japansku dominaciju uz drugo i treće mjesto Ayumu Nedefujija te Shuhei Sata.

6. mjesto na startu sezone još tamo u kolovozu prošle godine u Cardroni (NZL), potom 15. mjesto iz siječnja i Copper Mt.-a (USA), zatim drugo mjesto iz Park Cityja (USA) te naposlijetku i treće mjesto iz Sočija (RUS), uz malenih 60 bodova prednosti ispred Yiwei Zhanga (CHN, 7. mjesto Sierra Nevade), premijerni naslov halfpipe pobjednika snowboard Svjetskog kupa za sezonu 2012/13. donijeli su Scottu Lagu (USA). A da halfpipe naslovi za sezonu 2012/13. ostanu potpuno u američkim rukama pobrinula se i Kelly Clark, kojoj su za također premijerni naslov dostatne bile pobjede u Cardroni i Sočiju, drugo mjesto Copper Mt.-a te šesto mjesto Park Cityja.

Kao što je u principu i razvidno iz spomenutih rezultata - i Lago i Clark do halfpipe naslova u konačnici su stigli i bez nastupa na posljednjem natjecanju završnice u Sierra Nevadi. U konkurenciji 50 natjecateljica s osvojenim halfpipe bodovima Svjetskog kupa Morena Makar sezonu završava na 35. poziciji, uz upravo 17. mjesto Sierra Nevade kao najbolji od ovosezonska četiri nastupa.

Dodatno prestižni naslov najboljeg freestyle snowboardera Svjetskog kupa za sezonu 2012/13. u konačnici drugu sezonu za redom završava u rukama Janne Korpija uz osvojenih 2.360 osvojenih bodova, dok je Scott Lago u ovom poretku drugi. Kod žena najbolja freestyle snowboarderica sezone je s 3.200 bodova Kelly Clark.

Cjeloviti rezultati natjecanja

Video sažeci natjecanja:

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3149
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr