SNOWBOARD

»

VIJESTI

25.01.2011.      

Autor: Ante Pašalić

Photo: FWT/D Deher

 

FWT, Chamonix: Xavier i Anne-Flore pobjednici

Xavier de Le Rue i Anne-Flore Marxer pobjednici su snowboard dijela natjecanja!

Proteklog vikenda u francuskom Chamonixu, završio je Nissan Freeride de Chamonix Mont-Blanc 2011. Veliki broj okupljenih freeridera iz cijelog svijeta nastupio je na prvom natjecanju u sezoni.  Iako se natjecanje službeno održava u Chamonixu, održalo se na talijanskoj strani Mont-Blanca, u Courmayeuru odnosno na sjevernoj strani Mont Fortina.

Tako je ovog vikenda i službeno počela Freeride World Tour turneja. Novog snijega nema skoro nigdje u Alpama, ali se ipak vozilo u solidnim uvjetima. A natjecatelji nisu znali kakvi su uvjeti dok nisu došli na planinu, što se na kraju pokazalo sretnom okolnošću, jer je snijeg bio dovoljno dobar za održavanje natjecanja.  

-.-ddaher-.-

Tristometarski "face" nudio je tri startne točke  s kojih su natjecatelji mogli započeti natjecateljsku rutu. Francuzi su dominirali cijelim 'contestom', na čelu sa Xavier de Le Rueom. Koji je, sudeći prema  reakcijama ridera, odvozio najbolji run dana, s "double dropom" i "straight lineom" na kraju 'rute', što je bilo dovoljno za pobjedu.

U ženskom dijelu rođena Švicarka, Anne-Flore Marxer, inače svjetski poznata freestyle i backcountry boarderica, okušala se i u freeride natjecanju. Te je unatoč debiju odnijela pobjedu!

Finalni rezultati

Snowboard muški

1. Xavier de Le Rue (FRA)
2. Douds Charlet (FRA)
3. Aurélien Routens (USA)

Snowboard žene

1. Anne-Flore Marxer (FRA/SUI)
2. Ursula Wohlschlager (AUT)
3. Nathalie Zenklussen (SUI)

Ski muški

1. Aurélien Ducroz (FRA)
2. Adrien Coirier (FRA)
3. Reine Barkered (SWE)

Ski žene

1. Angel Collinson (USA)
2. Marja Persson (SWE)
3. Janette Hargi (SWE)

Slijedeća postaja Freeride World Toura švicarski je St. Moritz.

-.-ddaher-.--.-ddaher-.-

-.-ddaher-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 284583
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr