NATJECANJA

»

SNOWBOARD

10.03.2012.      

Autor: Skijanje.hr

 

TTR 6Star Burton US Open SBS: Anderson i Toutantu pobjede i SBS naslovi

Pobjedama na slopestyle natjecanju Burton US Opena (Stratton Mountain Resort, VT, USA) Jamie Anderson (USA) i Sebastien Toutant (CAN) osigurali su naslove TTR Slopestyle World Tour prvaka za 2012. godinu.

Jamie Anderson pobjedu na natjecanju i ukupnu titulu donijela je druga vožnja uz frontboard to fakie, Cab 720 nose grab, switch backside 540 mute, tailslide to 270 out te 50-50 to backside 180 out za kraj. Kjersti Buaas (NOR) zauzela je drugo mjesto na natjecanju, dok je treća bila Enni Rukajarvi (FIN). 

U aktualnoj sezoni, osim pobjede na Burton US Openu, 21-godišnja Anderson je u slopestyleu slavila i na 6Star Burton European Openu, bila je druga na 6Star TTR Svjetskom prvenstvu u Oslu, prva na 5Star Burton New Zealand Openu te još na TTR 5Star slopestyle natjecanjima Roxy Snow Pro 2012 i na Burton Canadian Openu.  

"Ovo je bila još jedna sjajna sezona, i presretna sam što sam uspjela osigurati i svoj novi naslov TTR pobjednice. Slopestyle je moja najdraža snowboard disciplina, a posebno sam zadovoljna što sam naslov uspjela potvrditi još i ovakvom pobjedom za kraj", riječi su kojima je svoj treći TTR naslov ukupno prokomentirala Amerikanka Anderson.

Do svojeg prvog TTR slopestyle naslova Sebastien Toutant došao je na Burton US Openu pobjedničkom trećom vožnjom uz Cab hardway to 270 on, Cab double cork 1260 melon, frontside double cork 1080 mute, frontside wallride to 270 out i uz 50-50 to backside rodeo out za kraj. Dok su drugo i treće mjesto osigurali Ulrik Badertscher (NOR) i Seppe Smitts (BEL).

"Konkurencija je bila snažna kroz čitavu sezonu, tako da sam ponosan svojim TTR naslovom. Te osobito činjenicom da sam danas uspio 'složiti' pobjedničku vožnju na samom kraju", izjavio je nakon natjecanja Toutant. Čiju su slopestyle sezonu osim pobjede na Burton US Openu obilježili 2. mjesto na 6Star TTR Svjetskom prvenstvu u Oslu, 2. mjesto na 5Star Burton New Zealand Openu te 7. mjesto 6Star Burton European Opena.

U sklopu 6Star Burton US Opena još se ovog vikenda riješavaju i naslovi halfpipe i ukupnih TTR World Tour prvaka.

Pobjedničke vožnje Burton US Opena:

Jamie Anderson



Sebastien Toutant

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 255556
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr