SKIJALIŠTA

»

SLOVENIJA

22.11.2012.      

Autor: Goran Razić

Foto: Goran Razić (Stari vrh), arhiva Skijanje.hr

 

Stari vrh; saga još uvijek traje

Konačna budućnost popularnog slovenskog skijališta još uvijek nije jasna. Financijski problemi kulminirali su početkom jeseni, a dogovori s bankom još uvijek traju. Jučer je održana i konferencija za novinare.

Jučer je Hypo Leasing otkazao prvi od šest leasing ugovora sa Starim vrhom koji datiraju još iz 2006. godine. Podsjetimo, svrha leasinga je bila kupnja nove moderne šesterosjedežnice kao i druge bitne opreme, a problemi s otplatom počeli su se javljati nedugo potom. 

Pregovori između vlasnika i banke traju već duže vrijeme, a rezultat pregovora jasno će odrediti i budućnost skijališta, koja bi prema najcrnjim scenarijima mogla završiti čak i s ključem u bravi. No svi se nadaju kako do toga ipak neće doći te da će banka, ali i pregovarači u ime vlasnika skijališta, ipak pronaći rješenje koje će zadovoljiti obje strane. 

Glavnina problema leži u dugu od 3,6 milijuna eura koje je prvotno leasing kuća otpisala, a potom, na čelu s novom upravom banke, promijenila svoju odluku. U novonastaloj situaciji vlasnici skijališta (općina Gorenja vas i Škofja Loka) su se jednostavno zatekli u "vodi do koljena" te s nemogućnošću otplate svojih dugova. 

Sve je više jasno da je nova šesterosjedežnica ipak bila malo preveliki zalogaj za Stari vrh, koji je s njome ipak podigao turističku ponudu na jednu višu razinu. No umjesto sve boljih prodajnih rezultata i oporavka skijališta Stari vrh već gleda prema mogućim budućim scenarijima. Ukoliko se ne postigne zajednički jezik naplata duga bi se mogla namiriti pljenidbom sjedežnice, budući da su računi već davno otišli u blokadu. Alternativa tome bi bila stečaj tvrtke, osnivanje nove te prijenos koncesije ili pronalaženje novog investitora. Odgovor ćemo dobiti vrlo brzo. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 185320
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr