06.08.2012.      

Autor: Skijanje.hr

 

Postrožena pravila na francuskim cestama

Sve koji će se nadolazeće zime otputiti osobnim automobilima put Francuske upozoravamo na najvažnije novosti tamošnjeg u siječnju usvojenoga Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Sva motorna vozila u Francuskoj u svojoj opremi od 01.07.2012. moraju tako posjedovati minimalno jedan (preporučeno dva) nekorištena uređaja za testiranje alkohola u krvi putem puhanja (uređaji moraju imati jasno istaknut i rok uporabe te originalni certifikat za Francusku). Minimalno dva uređaja preporučaju se stoga što, imate li jedan, a zaustave vas u istoj vožnji i zatraže puhanje i po drugi puta - uz jedan već ranije iskorišteni uređaj - svejedno ćete platiti kaznu koja će od 01.11.2012. iznositi 11 eura. Cijena jednog uređaja je 1 euro, a uređaj bi trebao biti masovno dostupan na brojnim odmorištima, benzinskim crpkama te trgovinama uz najfrekventnije cestovne puteve. 

Isto tako u Francuskoj su usvojene i odredbe zakona kojima se zabranjuje uporaba GPS uređaja koji dojavljuju koji su dijelovi cesta pokriveni kamerama i radarima za mjerenje brzine. Većina proizvođača modernih GPS uređaja sada se sprema vozačima u Francuskoj dojavljivati samo potencijalne tzv. "zone opasnosti", koje će djelomično zamijeniti izravne dojave o točnoj lokaciji kamera i radara. Ipak - najviše se preporučuje ne riskirati i za vrijeme vožnje kroz Francusku isključiti ovu opciju bilo na GPS uređajima bilo na tzv. "pametnim" telefonima. U slučaju da vas 'uhvate' s upaljenim GPS lokatorom radara i kamera - slijedi novčana kazna od čak i do 1.500 eura.

Detaljnije tekstove s ključnim informacijama, poveznicama te posebnostima pojedinih zemalja za cestovni promet koje smo vam pripremili, podsjećamo, i inače možete pronaći na našim auto - info poveznicama.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4096015
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr