NATJECANJA

»

SNOWBOARD

12.01.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Max Steinbauer Fotografie

 

Bad Gastein PAR SL: Košir razveselio Sloveniju

Nakon nešto malo više od dvije godine Slovenija je u Bad Gasteinu (AUT) opet dobila pobjednika jednog natjecanja snowboard Svjetskog kupa.

16.12.2010. u američkom Tellurideu pobjedu na paralelnom veleslalomu Sloveniji je donio Rok Flander. I bila je to 21. slovenska pobjeda u individualnoj konkurenciji na snowboard natjecanjima Svjetskog kupa i, zanimljivo ujedno i 21. muška. A svoju 22. pobjedu, i to opet mušku, Slovenci su dočekali na danas održanom paralelnom slalomu Bad Gasteina.

Već na prvom od dvaju paralelnih slaloma Bad Gasteina, onome voženom dan ranije, 28-ogodišnji Žan Košir kvalitetnu je formu najavio trećim mjestom na natjecanju. Svojim trećim trećim mjestom na paralelnim slalomima Svjetskog kupa. Dok mu je današnji dan donio potom proboj i na sami vrh natjecanja. Uz slavlje u velikom finalu protiv Rolanda Fischnallera (ITA).

U ženskoj konkurenciji drugoga dana natjecanja, kada se paralelni slalom vozio u uobičajenom formatu s po dvije vožnje u svakoj od 'knock out' faza natjecanja, pobjedu je odnijela Patrizia Kummer (SUI). Dok se u testnom natjecanju s po jednom vožnjom po 'knock out' rundama prvoga dana najbolje snašla Amelie Kober (GER). U tom istom formatu natjecanja kod snowboardera je Austriji jedinu domaću pobjedu u dva dana osigurao Andreas Prommegger.

Cjeloviti rezultati natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 334106
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr