NATJECANJA

»

SKIJANJE

20.02.2012.      

Autor: Matija Kralj 

Moskva PAR SL - najava natjecanja

U Moskvi je sve spremno za jedini ovosezonski gradski paralelni slalom s po 16 skijašica i skijaša.

Rampa montirana u sklopu "Lužnjiki" sportskog kompleksa u Moskvi visoka je 56 metara, široka 37 metara. I duga je 175 metara. A na toj rampi sutra će snage odmjeriti - pa i ne baš po 15 najboljih s trenutne ukupne svjetske FIS WCSL startne liste, pogotovo kada su u pitanju skijaši.

Od skijaša koji bi imali sigurno pravo nastupa sutra u Moskvi neće biti Ivice Kostelića, Didiera Cuchea (SUI), Hannesa Reichelta (AUT), Bode Millera (USA), Klausa Kroella (AUT), Benjamina Raicha (AUT), Carla Janke (SUI) i Kjetila Jansruda (NOR).

15 koji će nastupiti, uz Aleksandra Horošilova kao domaćeg natjecatelja s pozivnicom organizatora, trebalo bi tako formirati slijedećih osam parova osmine finala:

Marcel Hirscher (AUT) - Aleksandar Horošilov (RUS)
Christof Innerhofer (ITA) - Alexis Pinturault (FRA)

Ted Ligety (USA) - Mario Matt (AUT)
Romed Baumann (AUT) - Stefano Gross (ITA)

Aksel Lund Svindal (NOR) - Steve Missillier (FRA)
Adrien Theaux (FRA) -  Felix Neureuther (GER)

Andre Myhrer (SWE) - Cristian Deville (ITA)
Beat Feuz (SUI) - Philipp Schoerghofer (AUT).

Kod skijašica broj izostanaka iz društva najboljih 15 ipak je bitno manji. A parovi osmine finala trebali bi biti:

Lindsey Vonn (USA) - Anna Sorokina (RUS, pozivnica)
Viktoria Rebensburg (GER) - Kathrin Zettel (AUT)

Julia Mancuso (USA) - Daniela Merighetti (ITA)
Elisabeth Goergl (AUT) - Nicole Hosp (AUT)

Tina Maze (SLO) - Anja Paerson (SWE)
Anna Fenninger (AUT) - Michaela Kirchgasser (AUT)

Marlies Schild (AUT) - Tessa Worley (FRA)
Maria Hoefl-Riesch (GER) - Federica Brignone (ITA).

Sustav natjecanja je takav da se nakon po dvije vožnje uz paralelni start na stazi vremenski određuju pobjednici koji prolaze u iduću fazu natjecanja. Faze su osmina finala, četvrtfinale (pobjednici iz gore bez proreda spojenih četvorki), polufinale (2 pobjednika iz gornje i donje polovice 'kostura') te naposlijetku veliko (za pobjedu) i malo (za 3. mjesto) finale kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji.

Bodovi se za 1. do 4. mjesta dijele kao i za plasman od 1. do 4. pozicije na bilo kojoj utrci Svjetskog kupa (shema 100 - 80 - 60 - 50 bodova). Svi poraženi četvrtfinalisti dobivaju po 30 bodova. A svi koji budu eliminirani odmah na startu, u osmini finala, po 15 bodova. Sve samo za ukupni poredak Svjetskog kupa.

Start natjecanja predviđen je za 15:45 h po srednjeeuropskom vremenu, uz najavljeni izravni TV prijenos i na HTV 2. A sve bi trebalo završiti do cca 17:30 h.

Pobjednički podij i muškog i ženskog paralelnog gradskog slaloma Moskve možete prognozirati i u sklopu aktualnog kruga Skijanje.hr kladionice

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 591808
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr