NATJECANJA

»

SNOWBOARD

13.02.2012.      

Autor: Skijanje.hr

 

Bjelašnica SBS i BA Europa Cup: Hrvatske boarderice uspješne

U izazovnim vremenskim uvjetima na Bjelašnici su tijekom vikenda ipak uspješno održana slopestyle i big air natjecanje snowboard FIS Europa Cupa.

S obzirom na vremenske uvjete koji su svima ulijevali dozu pesimizma, natjecanje snowboard slopestylea na Bjelašnici ipak se održalo. Unatoč ogromnim količinama snijega, organizatori su uspješno obavili svoj dio posla i ujutro oko 10h vrijeme ih je 'počastilo' sunčevim zrakama tako da je, na opće iznenađenje i radost, natjecanje započelo po sunčanom vremenu.

Od hrvatskih boardera nastupile su samo djevojke, i to njih osam, zajedno s dvije slovenske boarderice, jednom ruskom i jednom češkom boardericom, a ukupno je nastupilo 12 cura.

Od naših natjecateljica za istaknuti je da su se u finale, među šest najboljih cura, plasirale hrvatska juniorska snowboard reprezentativka Ana Mišetić iz SK B ZONA te Paulina Berislavić koje su u konačnici osvojile odlično 5. i 6. mjesto.

Nakon slopestylea na Bjelašnici 12.02.2012. održalo se još jedno natjecanje Europa cupa i to u disciplini big air. Vremenski uvjeti natjecateljima ponovno nisu baš bili naklonjeni, no natjecanje se uz kvalitetnu organizaciju ipak održalo.

Natjecalo se ukupno 12 cura od kojih je šest najboljih cura ulazilo u finalnu vožnju. Ana Mišetić u kvalifikacijskoj je vožnji završila na 5. poziciji i time osigurala svoje mjesto u finalnoj vožnji u kojoj je ponovno zauzela 5. mjesto odmah iza Hrvatice Paole Blašković (4. mjesto) te dviju Slovenki (2. i 3. mjesto) te jedne ruske natjecateljice (1. mjesto). Za istaknuti je i jako dobar rezultat Nikoline Mišeta (SK B ZONA) koja se smjestila na 7. mjesto, odmah nakon Lee Jugovac (CRO), hrvatske također juniorske snowboard reprezentativke.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 280898
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr