NATJECANJA

»

SNOWBOARD

22.03.2012.      

Autor: Bruno Hrvatin/Skijanje.hr

 

Val Thorens Europa cup SBS: Hrvatskim curama nova dva 'top 10' plasmana

Kao što je prema FIS kalendaru i planirano, zadnje Europa cup slopestyle natjecanje održalo se u francuskom Val Thorensu. U planu i programu bila su 2 slopestyle natjecanja i to 16. i 17.03.2012.

Zbog loših vremenskih uvjeta, održalo se samo natjecanje zabilježeno 16.03.2012., na kojemu je nastupilo ukupno oko 40 muških i 12 ženskih natjecatelj(ic)a.
 
Od naših cura, natjecale su se Ana Mišetić (SK B ZONA), Lea Jugovac, Paulina Berislavić i Paola Blašković (sve RI FUN). Staza se sastojala od prilično zahtjevnih elemenata, no to nije obeshrabrilo naše djevojke da pokažu ono što znaju. Line up je bio sasatavljen od Elephant rail, Kinked rail, down rail, roler (20m), roler (12m), roler (20m), strait rail (gap) ili strait box, snow wall i posljednji rainbow box.
 
U prvoj vožnji sve cure osim Ane Mišetić odvozile su cijeli run, dok je Ana radi nezgodnog pada na strait railu (gap) odustala i od ostatka prve vožnje, a tako i od cijele druge vožnje. Cure su se u konačnici smjestile od 7. do 12. mjesta i to Lea Jugovac (7. mjesto), Paulina Berislavić (9. mjesto), Paola Blašković (11. mjesto) i na posljednjem, 12. mjestu smjestila se Ana Mišetić.

-.--.-
 
Ovim natjecanjem završilo je i posljednje natjecanje Europa cupa u disciplini slopestyle. A u ukupnom poretku discipline, unutar najboljih 10, Ana Mišetić u konačnici je 3. (1.420 bodova), Lea Jugovac je 4. (1.295 bodova), a Paola Blašković 8. (985 bodova).
 
Cure još čeka završno natjecanje u Sierra Nevadi na WJC (Svjetskom juniorskom prvenstvu) s kojim će one i završiti tekuću FIS sezonu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 219427
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr