NATJECANJA

»

SNOWBOARD

26.08.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: © Oliver Kraus

 

Cardrona HP: Hirano za povijest FIS-a

Pobjedom na halfpipe natjecanju u Cardroni Ayumu Hirano (JPN) postao najmlađim pobjednikom nekog od natjecanja FIS-ovih Svjetskih kupova ikada! U ženskoj konkurenciji slavlje za Kelly Clark (USA).

Nakon što su ranije u tjednu vremenski uvjeti dozvolili održavanje slopestyle natjecanja samo u ženskoj konkurenciji, subota je natjecateljima okupljenima u novozelandskoj Cardroni na otvaranju nove sezone snowboard Svjetskog kupa donijela puno više sreće. Ovoga puta održana su do kraja halfpipe natjecanja za oba spola, uz ispisani novi komadić prebogate povijesti Svjetskih kupova u organizaciji Svjetske skijaške federacije.

Mlađahni Japanac Ayumu Hirano (naslovna fotografija) u dobi od svega 14 godina i 9 mjeseci pobjedom u muškoj konkurenciji postao je najmlađim pobjednikom nekog od natjecanja baš bilo kojeg od FIS-ovih Svjetskih kupova ikada! Unatoč njegovoj dobi, super-talentirani Hirano i nije više iznenađenje na svjetskoj snowboard pozornici. A na halfpipeu Cardrone ništa nije prepustio slučaju - isprva je odradio najbolji "run" kvalifikacija u konkurenciji 61 natjecatelja. Sve da bi potom i finalnu pobjedu osigurao uz backside tail, frontside 1080 double cork tail, cab 1080 mute, frontside 1080 double cork te cab 720 indy za "score" 92.25. Odličan dan za japanske snowboardere zaokružio je plasmanom na drugo mjesto još i od Hirana svega tri godine stariji Taku Hiraoka, dok je treće mjesto pripalo Christianu Halleru (SUI). Tim-Kevin Ravnjak vrlo lijep rezultat slovenskom snowboard sportu donio je plasmanom na završno 8. mjesto.

Kombinacija frontside air, backside 540 mute, frontside 1080 lien, cab 720 mute, frontside stalefish za "score" 89.50 u drugom "runu" pobjedu u ženskoj konkurenciji donijela je američkoj mega-zvijezdi Kelly Clark.

-.-fis/oliver kraus-.-

30-ogodišnja Clark u Cardoni je odradila svoj 16. ukupno i 16. halfpipe nastup u sklopu snowboard Svjetskog kupa. U tih 16 nastupa samo je jednom natjecanje završila na slabijoj od 6. pozicije! A pobjeda u Cardroni bila joj je sedma ukupno.

Drugo mjesto na natjecanju pripalo je deset godina mlađoj Kineskinji Xuetong Cai dok je pobjednički podij plasmanom na treće mjesto zaokružila Gretchen Bleiler (USA).

Nakon startnih slopestylea i halfpipea, snowboard Svjetski kup sada odlazi na skoro četveromjesečni odmor. Prva iduća natjecanja su pojedinačna i timska snowboardcross natjecanja za svaki od spolova od 6. - 8. prosinca u austrijskom Montafonu.

Cjeloviti rezultati halfpipea Cardrona

Kraći video-prilozi s natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 35658
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr