NATJECANJA

»

SNOWBOARD

23.02.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: © FIS/Oliver Kraus

 

Stoneham PVSL: Tudegeševa i Prommegger

Rusko-austrijsko slavlje na osmom paralelnom natjecanju 'alpskog' dijela snowboard FIS Svjetskog kupa.

Kanadski Stoneham ugostio je nakon snowboardcrossa i paralelni veleslalom za boarderice i boardere. U ženskoj konkurenciji, nakon već dvaju ovosezonskih drugih (paralelni slalom Landgraafa i Jauerlinga) te jednog trećeg mjesta (paralelni veleslalom Sudelfeld), do svoje prve ovosezonske pobjede stigla je Jekaterina Tudegeševa iz Rusije. Dok je u muškoj konkurenciji do svoje druge ovosezonske pobjede nakon paralelnog slaloma Jauerlinga stigao Andreas Prommegger iz Austrije.

Svjetska prvakinja u paralelnom veleslalomu još iz 2007., Tudegeševa, u velikom je finalu pobjedu (+ 1.50 sek., i + 0.48 sek.) odnijela ispred Julie Dujmovits (AUT). A u samoj završnici natjecanja osminu finala je prošla protiv Isabelle Laboeck (GER), četvrtfinale protiv Anke Karstens (također GER), a polufinale protiv Julie Zogg (SUI). U malom finalu, u borbi za treće mjesto, Zogg je bila bolja od Amelie Kober (GER). Pri čemu je Kober u prvoj vožnji malog finala nenamjerno prešla u stazu Zogg. Te je Zogg nikako nije mogla izbjeći. Posljedica - 2 cm duboka rezna rana na leđima Njemice. I nemogućnost starta u drugoj vožnji.

U 'općeaustrijskom' velikom finalu u Stonehamu u muškoj konkurenciji Andreas Prommegger za svega je 11 stotinki sekunde nadvisio Manuela Veitha. I u polufinalu Prommegger je bio brži od sunarodnjaka Benjamina Karla. A u četvrtfinalu i od trećeg sunarodnjaka, Siegfrieda Grabnera. Treće mjesto na natjecanju u malom je finalu pripalo Nevinu Galmariniju (SUI). Galmariniju je ovo drugo treće mjesto u paralelnom veleslalomu u Svjetskom kupu u karijeri. Dok je Manuel Veith 'uhvatio' svoj četvrti podij uz do sada jednu pobjedu u karijeri. Od susjeda Slovenaca na natjecanju je najuspješniji bio Žan Košir, ovoga puta na osmom mjestu.

Cjeloviti rezultati - boarderi

Cjeloviti rezultati - boarderice


Andreas Prommegger nakon Stonehama vodeći je u poretku paralelnih disciplina s 4.950 osvojenih bodova. Dok je drugi Roland Fischnaller (ITA, u Stonehamu šesti) s 4.690 bodova. Kod boarderica u paralelnim disciplinama vodi Jekaterina Tudegeševa s 4.070 bodova. Malenih 30 bodova više u odnosu na Patriziu Kummer (SUI), koja je na paral. veleslalomu Stonehama zauzela 13. mjesto.

Program snowboard FIS Svjetskog kupa u Stonehamu se danas nastavlja halfpipeom i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 148039
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr