NATJECANJA

»

SNOWBOARD

17.03.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: © FIS/Oliver Kraus

 

Valmalenco PVSL: Pirove pobjede Kober i Fischnallera

Amelie Kober (GER) i Roland Fischnaller (ITA) pobjednici zadnjeg paralel. veleslaloma, ujedno i posljednjeg natjecanja snowboard Svjetskog kupa u sezoni 2011/12. "Paralelni" Kristalni globusi ipak Patriziji Kummer (SUI) i Andreasu Prommeggeru (AUT).

Talijanski Valmalenco ponudio je razriješnicu po pitanju dobitnika Kristalnih globusa u paralelnim disciplinama (slalom, veleslalom) snowboard FIS Svjetskog kupa. A drugo odnosno šesto mjesto na natjecanju za konačno su veliko slavlje bili dostatni Patriziji Kummer i Andreasu Prommeggeru.

-.--.-

-.--.-

Amelie Kober (fotografija niže) u velikom je finalu natjecanja danas uspjela pobijediti u izravnom dvoboju Patriziju Kummer s 0.42 odnosno 0.50 sek. po vožnjama. No Kummer sezonu završava sa 6.840 bodova. Dok je današnja pobjeda Kober osigurala završnih 6.180 bodova. Treće mjesto paralelnog veleslaloma u Valmalencu pripalo je Juliji Dujmovits (AUT). Koja je u malom finalu za 1.50 pa 7.50 sek. nadvisila sunarodnjakinju Claudiju Riegler.

-.--.-

Julia Dujmovits osigurala je tako ujedno i treće mjesto u poretku paralelnih disciplina.

Veliko finale u muškoj konkurenciji Roland Fischnaller (naslovna fotografija) u svoju je korist riješio s 1.48 odnosno 0.55 sek. prednosti po vožnjama u odnosu na Manuela Veitha (AUT). Kojemu je ovo bilo drugo ovosezonsko drugo mjesto u paralelnim veleslalomima Svjetskog kupa. U malom finalu treći je bio Ingemar Walder (AUT). Koji je s 6 odnosno 12 stotinki sekunde nadvisio Kaspara Fluetscha (SUI).

Upravo je Fluetsch u drugoj vožnji nadoknadio zaostatak i u četvrtfinalu izbacio konačnog osvajača Svjetskog kupa Andreasa Prommeggera. Koji sezonu završava s 6.950 bodova. Svega 20 bodova više od današnjeg pobjednika Fischnallera. Benjamin Karl (AUT) današnje je natjecanje u Valmalencu završio tek na 32. pozciiji. No ukupno je treći s 5.506 bodova.

Upravo Benjamin Karl bio je pobjednikom paralelnih disciplina Svjetskog snowboard kupa u proteklim dvjema sezonama, a sveukupno već tri puta u karijeri. Andreasu Prommeggeru ovosezonski je Kristalni globus prvi nakon dva druga mjesta iz proteklih dviju sezona. Dok je Patrizia Kummer Kristalnim globusom napravila ogroman skok. Jer do sada joj je najbolji ukupni plasman u paralelnim disciplinama ukupno bilo 12. mjesto još iz 2007.! Amelie Kober svoj je jedini Kristalni globus osigurala u 2009. godini.

Prošlosezonska uvjerljiva pobjednica paralelnih disciplina snowboard Svjetskog kupa, Jekaterina Tudegeševa (RUS), natjecanje Valmalenca završila je na 6. poziciji. Dok je ukupno u konačnici ostala na 5. poziciji kao i 2010. godine.

Cjeloviti rezultati PVSL Valmalenco - boarderice
Cjeloviti rezultati PVSL Valmalenco - boarderi 

Ukupni poredak paralelnih disciplina - boarderice
Ukupni poredak paralelnih disciplina - boarderi

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 445702
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr