NATJECANJA

»

SKIJANJE

16.02.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

ZOI Soči, SG (m): Jansrudu zlato, podjela bronce

Uobičajeno spektakularnu i poprilično izjednačenu utrku ponudio nam je i muški superveleslalom ZOI u Sočiju.

Kjetil Jansrud (NOR) olimpijski pobjednik, Andrew Weibrecht (USA) srebrni, Bode Miller (USA) i Jan Hudec (CAN) s podjelom bronce konačni je rasplet podjele medalja superveleslaloma Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

U Kjetilu Jansrudu svijet je danas dobio novog olimpijskog pobjednika koji je u aktualnoj sezoni Svjetskog kupa ostao bez podija u superveleslalomu, s najboljim četvrtim mjestom Val Gardene (ITA), ali uz taj rezultat i svega još jednim 'top 10' plasmanom. Ipak, generalno gledano riječ o dobro poznato odličnom isprva u karijeri veleslalomašu pa potom spustašu te skijašu koji u karijeri, uz jednu domaću pobjedu u Kvitfjellu, ima i još dva plasmana na pobjedničke podije Svjetskog kupa u superveleslalomima - još jednom u Kvitfjellu te opet u Val Gardeni.

Današnju utrku Jansrud je uistinu odradio najimpresivnije, nadovezavši se na broncu spusta. 1:18.14 glasilo je njegovo pobjedničko vrijeme, a postavio ga je sa startnim brojem 21.

-.-Goran Razić-.-

Senzacionalan srebrni u konačnici je čovjek koji je već u Vancouveru doskijao do senzacionalne također superveleslalomske bronce - Andrew Weibrecht. Jednostavno nevjerojatan skijaš koji je u karijeri, a ima već 28 godina, dvije utrke Svjetskog kupa završio na 10. mjestima. I to su mu najbolji plasmani! A do, evo, sada već svoje druge olimpijske medalje u superveleslalomu danas je doskijao uz svega 0.30 sek. zaostatka za Jansrudom. I to sa startnim brojem 29, potisnuvši slavnog sunarodnjaka Millera i Kanađanina Hudeca umjesto podjele srebra na podjelu bronce.

-.-Goran Razić-.-

Aksel Lund Svindal (NOR) u Sočiju i nakon triju natjecanja, slobodno možemo reći svojih triju najjačih natjecanja, iznova ostaje bez medalje! Kako je nakon utrke izjavio za HRT, "svojom krivnjom" uz nekoliko većih pogrešaka, nakon 4. mjesta spusta danas 7., uz 0.62 sek. zaostatka za pobjedničkim vremenom. Austrijanci poprilično neutješni, uz Otmara Striedingera i Maxa Franza točno iza medalja, a ispred Svindala.

Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim u današnju su utrku ušli s iznimno ranim startnim brojevima 1 i 3. Nakon što je u superkombinaciji 10. mjestom dohvatio svoj najbolji olimpijski rezultat karijere, Natko je u superveleslalomu podjelom 19. mjesta izjednačio i svoj drugi najbolji olimpijski rezultat do sada - 19. mjesto slaloma iz Vancouvera, i postavio svoj novi najbolji olimpijski rezultat u brzim disciplinama! Natkov zaostatak za pobjedničkim vremenom u konačnici je iznosio 1.61 sek.

"Vidjet ćemo još kako će se utrka razviti, no globalno gledano zadovoljan sam svojom vožnjom. Napao sam i dao sve od sebe, a hoće li to biti dovoljno za najboljih 15 i bodove za startnu listu tek ćemo vidjeti. (...) Početni i završni dio staze danas su mi bili vrlo dobri, ponajviše vremena izgubio sam, čini se, u središnjem dijelu staze", još odmah nakon nastupa bili su prvi Natkovi dojmovi.

-.-Goran Razić-.-

Ivica Kostelić, uz riječi kako je po svojem mišljenju vozio vrlo dobro, kako vožnju još treba analizirati, no i kako mu se čini da mu je serviser danas "malo zaspao", na završnoj podjeli 24. pozicije, uz 2.05 sek. zaostatka za najbržim vremenom.  

-.-Goran Razić-.-

Konačni poredak najbržih 10 utrke:

1. JANSRUD Kjetil (NOR) 1:18.14
2. WEIBRECHT Andrew (USA) +0.30
3. HUDEC Jan (CAN) +0.53
3. MILLER Bode (USA) +0.53
5. STRIEDINGER Otmar (AUT) +0.55
6. FRANZ Max (AUT) +0.60
7. SVINDAL Aksel Lund (NOR) +0.62
8. FILL Peter (ITA) +0.71
9. BANK Ondrej (CZE) +0.97
10. PRIDY Morgan (CAN) +1.05
...
19. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +1.61
24. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +2.05

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 17. veljače 2014.   15:24h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    serviser je vjerojatno zamjena za onoga kojeg je vec poslao doma prije mjesec-dva, nakon jedne utrke....

  • Objavljeno: 16. veljače 2014.   23:32h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    ... I živo me zanima tko je taj Ivičin serviser...
  • Objavljeno: 16. veljače 2014.   21:50h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Hahaha, da da... Čuo sam izjavu kasnije... Doduše govorio je "on" za Ivicu ali bio je malo sarkastičan. Neka je! E sad, ili balkon ili ćebovanje, neš bu bilo, nee. Ma jutros me zeznuo program, šta nije trebao prijenos početi u 7.50!!? Ja navijem sat, probudim se kad ono već počelo. Bit će da su pomakli start sat ranije a HRT nije ažurirao program.
    Inače, mislim da bi Natko mogao biti Villeta na jednoj od sljedeće dvije Olimpijade. E, taj Villeta mi se smučio! Ne daj bože da ga sretnem negdje, dobit će klizeći a la Šabanadžović. Na stazi naravno. Pa njemu cijeli život neće biti jasno zašto baš on!!! A jedini mogući razlog je da onaj odozgo sje** Ivicu. Da Sandro Villeta...
  • Objavljeno: 16. veljače 2014.   18:56h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Izjava je odlična, na svom mjestu.......na kraju je malo ublažio, tj. taman je plasirana. Mogao bi Mali noćas na balkonu spavat

  • Objavljeno: 16. veljače 2014.   18:22h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    ako pitas da li je zaista to izjavio, jest, u direktnom prijenosu u onom kratkom razgovoru u ciljnoj ravnini.

    ...pa neka se i koskaju malo, to je zdravo :) oni su nabrijani sportasi, egocentrici, moras malo biti takav...
  • Objavljeno: 16. veljače 2014.   18:16h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    pa neznam dali je nezgodna, ako je je istinita onda je mozda i Natku dopiz....

    po nekim nesluzbenim ( kafanskim ) informacijama cujem i da nije sve bas bajno, mada jeli igdje bajno ha ha ha
  • Objavljeno: 16. veljače 2014.   13:17h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Opa, nezgodna izjava.

    Drago mi je zbog Jansruda, odličan skijaš. Bar nije ljevak kao onaj Villeta. Šta li je ono Bodea puklo na emocije, spominjao je nešto van natjecanja...
    Svindalu očito ne paše ruski snijeg, totalni podbačaj.
  • Objavljeno: 16. veljače 2014.   11:18h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    bravo natko, dobra voznja. ajd jos malo napora i bit cest ti redovan u prvih 30 , tako da imamo koga gledati jos par godina :)

    inace, hehehe, ima li to nesto trulo u naskoj repki kada Natko podbada kostelice izjavljujuci "....ja neznam kak to ivica osjeti da mu skije sporo idu, ja valjda nemam tak dobar osjecaj ko kostelic..." :), iliti prevedeno, nesto kao "...ivice ne pi**i...." :)



    [Editirano] 16. veljače 2014. u 11:22h

Prikazano 8 od 8 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 114202
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr